Raši: Matovičovi sa pandémia vymyká z rúk

Premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO) sa vymyká druhá vlna pandémie ochorenia COVID-19 z rúk. Je a bude zodpovedný za všetky škody, ktoré prinesie. Opozičný poslanec a exminister zdravotníctva Richard Raši (nezaradený) to uviedol na sociálnej sieti v reakcii na premiérovu piatkovú tlačovú konferenciu po zasadnutí pandemickej komisie.

26.09.2020 09:17
debata (45)

„Premiér nepripravoval Slovensko na druhú vlnu pandémie, nezvyšoval kapacity na úradoch verejného zdravotníctva, aby boli schopní priebežne dohľadávať kontakty ľudí s pozitívnym testom, ale riešil politické škriepky s pani prezidentkou o zákon, ktorý hygienikom ani po niekoľkotýždňovej platnosti nijako nepomohol,“ komentoval Raši. Vládnemu kabinetu vyčíta tiež, že nekomunikoval s verejnosťou, nebol schopný pripraviť praktické usmernenia pre úrady, školy či štátnu správu. „Všetko prebieha živelne, chaoticky,“ dodal.

Opozičný poslanec odmieta tiež slová o nerozvážnosti, ľahkovážnosti, egoizme občanov a ich teatrálnom ignorovaní opatrení. Naopak, tieto prívlastky sa podľa neho vzťahujú na konanie predsedu vlády. Kritizuje napríklad jeho účasť na svadbe so 150 hosťami bez rúška v čase, keď sa začali zvyšovať počty nakazených.

VIDEO: Sprísnenie opatrení, sklamaný Matovič. O „zasranoch“ na ulici a na čo ľudia se..ú.

Video
45 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #koronavírus