Matovič mal byť so šéfom NATO, dal prednosť tlačovke o ceste

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) sa mal vo štvrtok stretnúť v Bruseli pred začiatkom summitu EÚ s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom. Aliancia o tom informovala v pondelok, ale v stredu oznámila, že ich rokovanie je odložené.

02.10.2020 22:21
debata (166)

Matovič uprednostnil vo štvrtok ráno účasť na tlačovke o oprave cesty v Banskobystrickom kraji. Prijatie u Stoltenberga malo byť spoznávacím stretnutím, ktoré bežne absolvujú noví lídri členských štátov NATO.

Premiér povedal, že sa dohodol s ministrom obrany Jaroslavom Naďom, že so šéfom NATO sa stretnú samostatne. Matovič pokračoval, že pre Naďa by muselo prísť do Bruselu iné lietadlo, aby stíhal ďalší program. Na webovej stránke jeho rezortu je však zo štvrtka iba informácia, že minister prijal novú veľvyslankyňu Kanady Heidi Albertu Hulanovú; iný program sa neuvádza.

Matovič dodal, že Stoltenberg navštívi už budúci týždeň Slovensko: „Bude prítomný na konferencii GLOBSEC, kde sa s ním stretnem." Podľa zistení Pravdy je však stopercentne isté, že Stoltenberg nepriletí do Bratislavy, k účastníkom prehovorí prostredníctvom telemostu.

166 debata chyba
Viac na túto tému: #Jens Stoltenberg #Igor Matovič