Bukovský: Nie som konšpirátor, kladiem skeptické otázky

V krízových štáboch mali byť psychológovia, ktorí by pomohli komunikovať informácie voči verejnosti, aby sa vyvážili negatívne správy aj nádejou, hovorí Igor Bukovský.

10.10.2020 12:00
debata (258)

VIDEO: Igor Bukovský o koronavíruse, informáciách a konšpiráciách, médiách a politikoch, komunikácii s občanmi, dopadoch opatrení, o Igorovi Matovičovi, ktorý ho nazval bláznom, ale aj o zodpovednosti Číny. (rozhovor bol nahrávaný koncom septembra 2020).

Video

Vaše názory, za ktorými si veľmi jasne stojíte, vás už niekoľkokrát dostali do situácie, že vás ostatní diskutujúci alebo niekto zvonku nazval alebo zaradil medzi konšpirátorov. Ako si to vysvetľujete?

Nedostatkom argumentov, slabou pozíciou, neschopnosťou diskusie, neschopnoťou nechať vstúpiť do svojej bubliny kritický názor alebo skeptické otázky. Je to veľmi nebezpečná a riziková praktika, či už na úrovni odborných diskutérov a nehovoriac o politikoch, ktorí zautočia na civilného človeka, na občana krajiny absolútne brutálnym spôsobom, ktorý nepoznáme v našej histórii, aspoň ja o tom neviem – ale nepotrebujem byť martýrom.

Nie som konšpirátor len preto, že mám skeptické otázky alebo že kladiem otázky, ktoré do tej bubliny pichajú a ktoré ten všeobecný naratív nejako spochybňujú. Ja si dokonca myslím, že také tie spochybnenia sú nevyhnutné, aby sme v situácii, keď pomenovávame nový neznámy problém, aby sme ich mali, aby tam boli tí skpetici, pretože toto môže vytvárať lepšiu reflexiu celej situácie a umožňuje to lepšie rafinovať aj argumenty, aj opatrenia.

258 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Bukovský #koronavírus