Grendel mal koronavírus, už je negatívny

Podpredseda parlamentu Gábor Grendel mal po pozitívnom teste ďalší negatívny, znamená to, že má nákazu koronavírusom za sebou.

12.10.2020 11:32 , aktualizované: 13.10.2020 11:15
Gábor Grendel Foto:
Gábor Grendel
debata (99)

Podpredseda Národnej rady Gábor Grendel (OĽaNO) mal koronavírus. Potvrdil to pre Pravdu. Ako prvý však na fakt upozornil dosluhujúci podpredseda parlamentu Peter Pellegrini (nezar.). Povedal, že Grendel sa napriek príznakom pohyboval v priestoroch Národnej rady.

„Existujú dokonca kamerové záznamy, na ktorých vidno, ako kašle a má problémy s dýchaním," dodal Pellegrini, ktorý sedí v jednej lavici s Grendelom.

Grendel v utorok po jedenástich dňoch s potvrdeným koronavírusom na sociálnej sieti zverejnil informáciu, že jeho posledný test bol negatívny.

Grendel sa k pozitívnemu testu verejne priznal až neskôr na sociálnej sieti. Odmieta však, že by sa po zistení výsledku správal nezodpovedne. Podľa svojich slov bol vtedy pozitívny už desiaty deň, pričom o svojom stave informoval najbližších kolegov z kancelárie.

O jeho stav sa zaujímal aj Erik Tomáš (nezar.), s ktorým mal Grendel debatovať v televízii, ale účasť odriekol. „Výsledok som sa dozvedel z sms-správy a čakal som na telefonát s pokynmi od regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Podľa mojich vedomostí som nebol s p. Pellegrinim v takom kontakte, ktorý by hygiena vyhodnotila ako dôvod na jeho informovanie,“ tvrdí Grendel. Riaditeľ kancelárie Národnej rady vraj potvrdil, že Grendelov postup bol správny a parlament nemusí prijímať žiadne opatrenia.

Grendel dodal, že predsa len Pellegrinimu zavolal. „Uistil ma, že rešpektujúc zákonom chránené lekárske tajomstvo, zachová o našom rozhovore diskrétnosť,“ napísal Grendel s tým, že v pondelok Pellegrini porušil slovo, ktoré mu dal.

Informácia o Grendelovom pozitívnom teste sa objavila až po desiatich dňoch. Podľa svojich slov sa dal otestovať, pretože bol v kontakte s osobou, ktorá bola v kontakte s pozitívne testovanou osobou.

"Nemal som žiadne príznaky a nemám ich dodnes. Navyše, ako som sa neskôr dozvedel, osoba, s ktorou som bol v kontakte ja, mala test negatívny,“ vysvetľoval na sociálnej sieti.

© Autorské práva vyhradené

99 debata chyba
Viac na túto tému: #Gábor Grendel #koronavírus