Ako COVID-19 poznačil Kňažka? Ďakuje zdravotníkom za záchranu života

Strhaná tvár, vyčerpanosť, únava a bolesť. To všetko vidno v tvári herca a bývalého politika Milana Kňažka, ktorý sa verejne poďakoval lekárom a sestričkám, ktorí sa o neho starajú.

14.10.2020 11:41
debata

U 75-ročného Kňažka má choroba ťažký priebeh. Verejne priznal, že jeho test na koronavírus je pozitívny 29. septembra. Hospitalizovali ho, pretože mal vysoké teploty a veľké bolesti. Priznal sa, že hral niekoľko predstavení bez rúšok. „My bez rúšok, diváci s rúškami, tak stanovili predpisy,“ napísal vtedy s dodatkom, že je „covid pozitív“ už šiesty deň.

Z nemocnice všetkých vyzýval, aby „nezľahčovali situáciu a rešpektovali nariadenia vlády a zdravotníkov“. „Nenosenie rúšok nie je prejav vlastnej slobody, ale bezohľadnosť k slobode tých, ktorých tým ohrozujeme. Neverte lacným exhibicionistom, že Covid je len ľahká chrípka,“ dodal z nemocnice.

Kňažko sa mal infikovať v Prahe. Teraz, zdá sa, sa Kňažko cíti lepšie, hoci jeho tvár prezrádza, že choroba k nemu nebola milosrdná.

„S veľkou vďakou a hlbokou úctou sa skláňam pred sestričkami, doktormi a všetkými zdravotníkmi, ktorí v týchto ťažkých časoch a mimoriadne náročných podmienkach riskujú svoje zdravie, aby chránili to naše, vrátane záchrany toho najcennejšieho, životov,“ ozval sa Kňažko opäť na sociálnej sieti. Nabáda zodpovedných ústavných činiteľov, aby zdravotníkov ohodnotili v nastávajúcej reforme nielen slovami.

„Ešte raz vám ďakujem za starostlivosť, ľudskosť, trpezlivosť a odbornosť,“ dodal Kňažko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Kňažko #koronavírus #Covid-19