Na Záhorí aj v okrese Nové Zámky hrozia naďalej povodne z dažďa

Na Záhorí v okresoch Skalica, Senica, Malacky a v okrese Nové Zámky hrozia naďalej povodne z trvalého dažďa. V týchto lokalitách platí hydrologická výstraha tretieho stupňa. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

16.10.2020 22:32
Jasov počasie záplavy Foto: ,
V obci Jasov v okrese Košice okolie boli zaplavené aj prístupová cesta do Jasovskej jaskyne a okolité domy, ktoré museli ľudia opustiť. 14.10.2020
debata (2)

Hydrologická výstraha tretieho stupňa v týchto lokalitách trvá až do odvolania. „Vzhľadom na nasýtenosť povodí, spadnuté zrážky z predchádzajúceho obdobia a ďalšie predpovedané zrážky je predpoklad opätovného vzostupu vodných hladín s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ tvrdia meteorológovia.

Hydrologická výstraha druhého stupňa pred povodňami z trvalého dažďa platí pre okresy Trnava, Bánovce nad Bebravou, Prievidza a Turčianske Teplice. V okrese Košice okolie platí druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou. Prvý stupeň pred povodňou z trvalého dažďa je vyhlásený takmer na celom južnom a strednom Slovensku.

V sobotu bude pršať najmä na východe Slovenska.

VIDEO: Veľká voda sa valí v Krompachoch a Kysaku. (Vysielané 14.10.2020)
Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #dážď #SHMÚ #povodne #záplavy