Ide o pravdu s Borisom Kollárom: Nemocnice vydržia už len dva týždne

Chystá sa čiastočné uzatvorenie krajiny, vláda chce zatiahnuť brzdu šíriacej sa pandémie. Máme dostatok zdravotníkov? „Budeme prosiť, aby sa naši lekári vrátili zo zahraničia,“ povedal v relácii Ide o pravdu predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár. Priznal, že vláda komunikuje zle: „Ja nie som otec Igora Matoviča, môžem tlmočiť len môj názor.“

22.10.2020 17:30 , aktualizované: 23.10.2020 00:00
debata (130)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Borisa Kollára v relácii Ide o pravdu.

Video

AUDIO: Vypočujte si debatu Márie Hlucháňovej a Borisa Kollára ako podcast.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Obmedzenia na území celého Slovenska sú podľa Borisa Kollára nevyhnutné a, „bohužiaľ, jediné možné.“ Šéf parlamentu si myslí, že prudký nárast počtu ochorení je výsledkom správania sa ľudí, ktorí podľa neho po prvej vlne pandémie prestali byť opatrní. Situáciu v zdravotníctve považuje Kollár za veľmi zlú a niektoré nemocnice na severnom Slovenska sú podľa neho pred kolapsom.

Odmietol kritiku na adresu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího a potvrdil, že má dôveru hnutia Sme rodina. V súvislosti s vyjadreniami prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá požiadala zodpovedných politikov o jasnú komunikáciu, Kollár pripustil chyby. „Ja by som komunikoval inak. Ale nie som otec Igora Matoviča a môžem tlmočiť len môj názor,“ dodal.

130 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu