Niektorí poslanci sú infikovaní. Klub Sme rodina a Smeru idú do karantény

Predseda poslaneckého klubu Sme Rodina Peter Pčolinský pre Pravdu potvrdil, že jeden zo 17 poslancov mal pozitívny test na koronavírus. Meno poslanca povedať nechcel.

26.10.2020 13:32 , aktualizované: 15:32
pčolinský Foto:
Predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský.
debata (104)

„V sobotu mal zvýšenú teplotu, v nedeľu sa dal otestovať. Ostatní členovia strany nemajú žiadne príznaky,“ pokračoval Pčolinský s tým, že všetkým členom poslaneckého klubu Sme Rodina je momentálne odporúčaná domáca karanténa. „Je tu aj možnosť, že by sa mohli dať ešte raz pretestovať, niekedy koncom tohto týždňa, a to či už individuálne PCR testami, alebo vrámci plošného testovania,“ dodal Pčolinský.

Naposledy boli podľa neho s pozitívnym poslancom v piatok, v karanténe by teda mali podľa neho byť do utorka budúceho týždňa, teda do 3. novembra. Pčolinský pre Pravdu taktiež potvrdil, že sa v utorok pravdepodobne neuskutoční plánovaná schôdza Národnej rady, a to pre absenciu mnohých poslancov z dôvodu pozitívnych testov na koronavírus. Definitívne by sa o tom malo rozhodnúť v utorok 27. októbra na poslaneckom grémiu.

Otázniky nad pokračovaním schôdze potvrdil aj podpredseda parlamentu Milan Laurenčík (SaS). „Rozhodne sa na poslaneckom grémiu v utorok. Ale pravdepodobne bude schôdza posunutá až na budúci týždeň,“ dodal.

Poslanec Smeru mal pozitívny test, zvyšok klubu má ostať v karanténe

Vzhľadom na aktuálnu situáciu, ako aj potvrdený pozitívny výsledok antigénového testu na ochorenie COVID-19 u poslanca Národnej rady (NR) SR za Smer majú poslanci z klubu strany ostať v karanténe. Pre TASR to uviedol hovorca Smeru Ján Mažgút.

Poslaneckému klubu Smeru podľa Mažgúta odporúčajú ostať v karanténe, respektíve sa nechať otestovať presnými kvalitnými testami. Rovnako bude postupovať aj pozitívne testovaný poslanec, ktorý dodatočne absolvuje presnejšie PCR testy, doplnil hovorca.

104 debata chyba
Viac na túto tému: #Sme rodina #koronavírus