Firma hrozila vyhadzovom ľuďom, ktorí sa vyhnú testom. Ospravedlnila sa

Zamestnancom firmy Prievidzské pekárne a cukrárne prišlo nariadenie, že sa musia dať pretestovať. Ak zamestnanec nenastúpi do práce z dôvodu štátom nariadenej desaťdňovej karantény, bude to zamestnávateľ klasifikovať ako prekážku na strane zamestnanca.

27.10.2020 11:20
debata (133)

„Na obdobie nariadenej karantény, z dôvodu neúčasti na celoplošnom testovaní na COVID-19, zamestnávateľ neposkytne zamestnancovi pracovné voľno bez náhrady mzdy a neprítomnosť zamestnanca na pracovisku bude klasifikovaná ako neospravedlnená neprítomnosť v práci. Neospravedlnenú neprítomnosť v práci zamestnávateľ vyhodnotí ako závažné porušenie pracovnej disciplíny zamestnancom,“ píše sa v rozhodnutí zamestnávateľa.

Firma zároveň uvádza, že pre takéto závažné porušenie pracovnej disciplíny je zamestnávateľ oprávnený ukončiť so zamestnancom pracovný pomer výpoveďou. Vedenie firmy však už zatiahlo brzdu.

„Celá záležitosť nás mrzí. Vedenie Prievidzských pekární a cukrární nikdy neuvažovalo o sankcionovaní svojich zamestnancov v súvislosti s ich dobrovoľným rozhodnutím o účasti alebo neúčasti na plošnom testovaní na COVID-19. Našich zamestnancov si vysoko vážime a snažíme sa mať čo najkorektnejšie vzájomné vzťahy. Uvedený list, ktorý nebol predstavenstvom schválený, je predovšetkým výsledkom veľkého stresu, ktorému sú už niekoľko mesiacov vedúci zamestnanci vystavení v súvislosti s prebiehajúcou pandémiou,“ píše sa v oficiálnom stanovisku s tým, že sa zamestnancom ospravedlňujú.

133 debata chyba
Viac na túto tému: #Prievidza #koronavírus