Matovič sľubuje zdravotníkom 500 eur, šéfa SLK Kollára označil za vlastizradcu

Ak zdravotníci odrobia celý víkend pri odbere vzoriek, prisľúbil im Igor Matovič špeciálnu odmenu 500 eur navyše. Konanie a slová šéfa Slovenskej lekárskej komory (SLK) Mariana Kollára označil za vlastizradu a sabotáž.

29.10.2020 17:22
Igor Matovič, 500 Foto: ,
Igor Matovič
debata (1146)

VIDEO: Matovič ponúka zdravotníkom 500 eur, keď odrobia celý víkend.

Video

Zdravotníci okrem sľúbenej päťstovky tak môžu získať už predtým sľúbenú odmenu približne po 100 eur za každý deň, plus za každého nakazeného si rozdelia po 20 eur. Premiér tvrdí, že odmenu im vyplatia hneď v nasledujúcom mesiaci, v najbližšom výplatnom termíne.

Po odmene siahol Matovič preto, aby motivoval zdravotníkov, ktorí sa nahlásili, že budú testovať len jeden deň. Majú podľa neho „siahnuť na dno svojich síl“ a odrobiť dva dni. Odmena je jeho osobný nápad, ale verí, že si to v koalícii presadí.

Značnú časť tlačovej besedy venoval premiér pranierovaniu Kollára. Podľa neho Kollár klamal, keď povedal, že sa na krízovom štábe nehlasovalo o celoplošnom testovaní. Matovič nevie, či je z toho zápisnica, ale hovorí, že tam bolo veľa svedkov. Považuje to za sabotáž.

„Niekto si tu dal, a nie je to len pán prezident SLK, ale bohužiaľ sú to aj niektoré médiá a niektorí politici, si dali za úlohu čo najviac sabotovať v tejto chvíli túto našu spoločnú akciu, ktorá doslova má zachrániť životy a zdravie,“ tvrdí Matovič.

Celá Európa aj svet sa pozerá na Slovensko, ako dopadne testovanie, povedal Matovič a uviedol, že na videosummite EÚ, ktorý sa bude konať vo štvrtok večer, má vystupovať ako prvý, hneď po vedúcich predstaviteľoch bruselskej administratívy.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #koronavírus #plošné testovanie