Kollár v Ide o pravdu: Vládu verejne kritizujem až keď nemám odozvu v koalícii

Upozorňuje, že plošné testovanie nie je dostatočne pripravené. Poslanec a primátor Miroslav Kollár ale robí všetko preto, aby sa v Hlohovci otestovalo čo najviac ľudí. Uviedol to v relácii Ide o pravdu.

29.10.2020 20:00
debata (44)
Video
Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Miroslava Kollára v relácii Ide o pravdu.

Dramatická situácia v zdravotníctve je podľa Kollára výsledok vládnutia Roberta Fica (Smer). „Nech sa viac sústredí na svoju budúcnosť ako na odvolávanie premiéra,“ povedal v relácií Ide o pravdu poslanec parlamentu zo strany Za ľudí a primátor Hlohovca Miroslav Kollár. Je presvedčený, že vláda Igora Matoviča (OĽaNO) vydrží celé volebné obdobie, pretože „chce nastoliť elementárnu spravodlivosť a potrestať tých, čo zneužívali moc a postavenie.“ Kollár ale kritizuje Matovičovu vládu za projekt celoplošného testovania občanov. Podľa neho ide o politické rozhodnutie bez akceptovania názoru odborníkov a samospráv. „Ak to nedopadne dobre, vinníkom budú samosprávy,“ povedal primátor Hlohovca v relácií.

Nedostatočná komunikácia vlády so samosprávami a veľmi krátky čas na prípravu celoplošného testovania najviac komplikujú situáciu primátorom a starostom na celom Slovensku. „My nie sme podriadení vláde a nefunguje krízové riadenie. Úlohy si plní iba armáda,“ charakterizoval Kollár. Najväčší problém vidí v nedostatku zdravotníckych pracovníkov, bez ktorých celoplošné testovanie nie je reálne.

„Či spustíme v meste všetkých pripravených osemnásť odberných miest, sa dozvieme až v sobotu ráno. Velí armáda, a teda musíme mať 36 zdravotníkov na dva dni,“ konštatoval Kollár v relácii.

Vedenie mesta Hlohovec vyzýva občanov, aby sa dali testovať v čo najväčšom počte. „Aj po negatívnom výsledku sa netreba spoliehať na to, že COVID–19 sme už vyriešili,“ upozornil.

Reláciu si môžete vypočuť aj ako podcast

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

44 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Kollár #Ide o pravdu #koronavírus