Psychiatrička Belanská v Ide o pravdu: Čaputová komunikuje pokojne, vláda zmätočne

Komunikácia nariadení a zákazov je v čase pandémie kľúčová v súkromí aj vo verejnom priestore. „Ak nedostávame odpovede na naše otázky, začína narastať nervozita a stres,“ povedala v relácií Ide o pravdu psychiatrička Soňa Belanská.

31.10.2020 12:00
debata (21)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a psychiatričky Soni Belanskej.

Video

Psychológovia a psychiatri hlásia nárast nových pacientov, na linky dôvery volá trikrát viac ľudí ako v čase pred pandémiou koronavírusu. „Každému z nás krízové časy zmenili život, prebudili sme sa do sveta neistoty, a mnohí sa nedokážeme na nové podmienky adaptovať,“ povedala v relácií Ide o pravdu psychiatrička Soňa Belanská. Dôležitú úlohu podľa nej v kritických časoch zohrávajú politici, ktorí by mali vedieť zlé správy podávať profesionálnym spôsobom. „Aj negatívne čísla a grafy musia vedieť povedať správne a ohľaduplne. To sa u nás, česť výnimkám, v čase pandémie nedeje,“ konštatovala Belanská.

V relácií sa dozviete, kedy je vaša psychika v pohode a kedy by ste už mali vyhľadať pomoc. Ale aj to ako zvládnuť nový rytmus dňa či spoločnú domácnosť s deťmi, ktoré majú problém ráno sa zobudiť. Doktorka Belanská v realácií upozornila, že úplný zákaz návštev cintorínov v čase Dušičiek, môže mať pre niekoho veľmi negatívne následky.

Reláciu si môžete vypočuť aj ako podcast

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu