Poslanca Národnej rady mal pre rúško napadnúť policajt

Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR sa zaoberá trestným oznámením koaličného poslanca Národnej rady SR Patricka Linharta (Sme rodina) v súvislosti s jeho údajným fyzickým napadnutím zo strany príslušníka Policajného zboru v Nových Zámkoch, ku ktorému malo dôjsť v pondelok 2. novembra.

03.11.2020 12:06
patrick linhart Foto: ,
Člen výboru za hnutie Sme rodina Patrick Linhart.
debata (100)

Ako ďalej informovala Petra Friese z tlačového odboru ministerstva, príslušný útvar vykonáva všetky kroky potrebné pre rozhodnutie o ďalšom postupe veci.

„Vzhľadom na počiatočné štádium preverovania, nie je v tejto chvíli možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie. V prípade, že to situácia dovolí, budeme o výsledkoch práce príslušníkov Úradu inšpekčnej služby informovať v miere, ktorá neohrozí a nezmarí objektívne objasňovanie," uviedla.

Podľa medializovaných informácií bol príčinou sporu koaličného poslanca Linharta a príslušníka polície fakt, že policajt nemal rúško, na čo ho poslanec upozornil. Výsledkom bola zlomená ruka poslanca. Linhart podľa vlastných slov dúfa, že inšpekcia ministerstva vnútra prípad detailne vyšetrí.

100 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #NR SR #polícia SR #Patrick Linhart