Raši v Ide o pravdu: Nie sme monarchia, robia sa rozhodnutia na hrane demokracie

Plošné testovanie antigénovými testami neschvaľuje. Riešenie pandémie je podľa neho v intenzívnejšom testovaní PCR testami a v trasovaní. Hosťom relácie Ide o pravdu bol poslanec Richard Raši (Hlas).

04.11.2020 06:00
debata (57)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Richarda Rašiho v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Celoplošné testovanie antigénovými testami je podľa poslanca Richarda Rašiho (Hlas) nepresné. Podporuje názory expertov, aby sa používalo len v najviac premorených regiónoch a rizikových skupinách. Raši navrhuje vláde, aby začala testovať obyvateľov spoľahlivými PCR testami a navýšila personál na vyhľadávanie kontaktov infikovaných osôb.

„Máme slovenského výrobcu PCR testov, predáva ich za 10 eur. Nech do tohto investuje vláda peniaze,“ odkázal opozičný poslanec premiérovi Igorovi Matovičov v relácií Ide o pravdu.

Poďakoval prezidentke Zuzane Čaputovej za jej postoj k celoplošnému testovaniu. Podľa Rašiho je zarážajúce, ak vrchná veliteľka Ozbrojených síl „nevie o tom, že sa chystá najväčšia vojenská operácia na Slovensku“.

Z polarizácie spoločnosti obvinil premiéra a ministra obrany: „Matovič a Naď vystupovali voči lekárovi Kolárovi ako hulváti.“ Richard Raši v Ide o pravdu potvrdil, že nezaradení poslanci, ktorí patria k strane Hlas, podpíšu návrh Roberta Fica (Smer) na vyslovenie nedôvery vláde Igora Matoviča.

57 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu