Najvyšší súd zamietol sťažnosť prokurátora Kováčika, zostáva vo väzbe

Najvyšší súd (NS) SR zamietol sťažnosť Dušana Kováčika, ktorý má dočasne pozastavenú funkciu špeciálneho prokurátora, zostáva teda vo väzbe. TASR o tom informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

10.11.2020 12:30 , aktualizované: 12:39
debata (16)

„Senát rovnako ako sudkyňa pre prípravné konanie zistil u obvineného existenciu kolúznej a preventívnej väzby. Senát zároveň zamietol aj sťažnosť manželky obvineného,“ dodala hovorkyňa.

Okrem iného je Kováčik obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Podľa medializovaných informácií sa podozrenia voči nemu netýkajú len kauzy bratislavskej zločineckej skupiny takáčovcov. Kováčik je tiež obvinený, že mal pomáhať mariť vyšetrovanie prípravy vraždy vyšetrovateľa NAKA. Okrem iných sa mal na tejto príprave vraždy podieľať aj bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó.

Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková rozhodla o dočasnom pozastavení výkonu funkcie špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika dňom 22. októbra.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd SR #Dušan Kováčik