Po roku vyšetrovania smrti mladej učiteľky Violy má polícia k dispozícii posudok znalcov súdneho lekárstva

Po roku vyšetrovania smrti mladej učiteľky Violy Macákovej má polícia k dispozícii posudok znalcov súdneho lekárstva. Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Slamková, ide o stanovenie príčin, mechanizmu smrti a spôsobených zranení.

11.11.2020 09:25
debata (18)

Vyšetrovateľ sa v súčasnosti s posudkom oboznamuje a analyzuje ho, aby stanovil ďalší postup vo vyšetrovaní. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin zabitia.

Rovnako, po takmer roku obdržali vyšetrovatelia aj výsledky medzinárodnej právnej pomoci, o ktorú požiadali Spojené štáty americké. Ide o komunikáciu poškodenej na sociálnych sieťach. Keďže tieto informácie neboli poskytnuté kompletne, polícia požiadala o ich doplnenie. Do dnešného dňa však neboli vyšetrovateľovi doručené.

„Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa taktiež nebudeme vyjadrovať k zaisteným stopám, vykonanému znaleckému dokazovaniu ani k iným vykonaným dôkazom a procesným úkonom,“ uviedla Slamková. O výsledkoch vyšetrovania chcú verejnosť informovať, až keď to situácia vo vyšetrovaní dovolí. Hovorkyňa podotkla, že pri právnej kvalifikácie nedošlo k zmene, a v danej veci je naďalej vedené trestné stíhanie pre trestný čin zabitia.

Vyšetrovanie prípadu vedie Odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, ktorý v tejto súvislosti doposiaľ vykonal viacero procesných úkonov, rozsiahlych analýz a previerok. Slamková priblížila, že kriminalisti vypočuli aj množstvo svedkov, a to nielen z prostredia kamarátov, známych a spolupracovníkov, ale aj osôb, ktoré vyplynuli z priebehu vyšetrovania a mohli mať podstatnú informáciu k prípadu. Dodala, že boli spracované aj viaceré žiadosti o medzinárodnú právnu pomoc.

Mladú učiteľku angličtiny našli 11. novembra 2019 v areáli bratislavského prístavu dobitú a podchladenú, v čase, keď ešte žila. Privolaní záchranári u nej však zistili viaceré vážne zranenia, vrátane zlomeného stavca. Pri prevoze do nemocnice svojim zraneniam podľahla. Polícia sa k jej smrti prvýkrát vyjadrila 19. novembra 2019.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Viola Macáková