Cigániková je podľa premiéra ťažkou lobistkou Penty

Predsedníčka Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS) je ťažkou lobistkou finančnej skupiny Penta a vo svojej funkcii je "doslova trpená". V stredu to povedal premiér Igor Matovič (OĽANO).

11.11.2020 15:33
debata (164)

Hovorí, že každé jedno vyjadrenie poslankyne je v prospech Penty, jej šéfa Jaroslava Haščáka a súkromných zdravotných poisťovní. Predseda vlády opakovane povedal, že Bittó Cigánikovú nepovažuje za koaličnú poslankyňu.

Podľa jeho slov sa správa nelojálne a podráža ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu (OĽANO) nohy. Systém obhajuje, udržiava ho, lebo to vyhovuje Jaroslavovi Haščákovi. „Mrzí ma, že máme takúto koaličnú poslankyňu,“ uviedol s tým, že by bol rád, keby každý koaličný poslanec hájil verejný záujem. Matovič hovoril, že sa o téme dofinancovania hovorili na koaličnej rade ešte 5. októbra.

Bittó Cigániková, ktorá v stredu kritizovala dofinancovanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne, na sociálnej sieti vzápätí reagovala, že Matoviča považuje za premiéra, aj keď sa tak niekedy nespráva.

164 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Jana Cigániková