Čaputová si pripomenula obete komunistického režimu na Devíne

Obete komunistického režimu si pri príležitosti 31. výročia Nežnej revolúcie symbolickým položením venca pripomenula pri pamätníku Brána slobody na Devíne prezidentka SR Zuzana Čaputová.

17.11.2020 11:02
Zuzana Čaputová / Devín / Foto:
Prezidentka Zuzana Čaputová si pripomenula obete komunistického režimu položením venca pri pamätníku Antona Srholca na Devíne v Bratislave 17. novembra 2020
debata (30)

„Práve na tomto mieste je veľmi intenzívne cítiť, že totalitný režim, ktorý v '89 padol, bol násilný voči svojim občanom, dokonca a doslova ich zabíjal,“ povedala prezidentka.

Aj práve preto podľa nej verejnosť v roku 1989 veľmi jednoznačne odmietla násilie. „Stalo sa možno na Slovensku novodobou tradíciou, že všetky dôležité dejinné zmeny sa diali pokojnou a nenásilnou formou. Na túto tradíciu treba pamätať aj dnes, ak chceme dosiahnuť zmenu vecí verejných a prejaviť svoj názor, má sa to diať kultivovane, slušne a hlavne nenásilne,“ dodala Čaputová.

Na pietnej spomienke sa spolu s ňou zúčastnili predseda Konfederácie politických väzňov Slovenska Peter Sandtner a predseda Ústavu pamäti národa Ján Pálffy.

Prezidentka Zuzana Čaputová si pripomenula... Foto: TASR - Jaroslav Novák
Zuzana Čaputová / Devín / Prezidentka Zuzana Čaputová si pripomenula obete komunistického režimu položením venca pri pamätníku Brány slobody na Devíne v Bratislave 17. novembra 2020
30 debata chyba
Viac na túto tému: #komunistický režim #Zuzana Čaputová