Virológ Kopáček v Ide o pravdu: Vedcom dochádza trpezlivosť

Plošné testovanie na ochorenie Covid-19, ktoré žiada premiér Igor Matovič (OĽaNO) ešte pred Vianocami, by sa malo realizovať na základe odporúčaní Európskej komisie o používaní antigénových testov. Podľa riaditeľa Virologického ústavu Biomedicínskeho centra SAV Juraja Kopáčka treba vnímať aj náladu v spoločnosti. „Nie je ideálna, a je veľmi dôležitá pre dobrý výsledok,“ povedal Kopáček v relácií Ide o pravdu.

24.11.2020 20:00
debata (133)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej s Jurajom Kopáčkom v relácii Ide o pravdu.

Video

Kriticky vníma rozhodovanie politikov, ktorí neberú do úvahy názory vedcov a odborníkov. Pripustil, že v zákulisí prebiehajú rokovania o tom, ako komunikáciu medzi vedcami a politikmi zlepšiť.

Pandémia môže podľa Kopáčka ešte gradovať v chladných mesiacoch, zlepšenie situácie očakáva až po príchode novej vakcíny vo februári alebo v marci. „O účinnosti vakcíny niet pochýb, a ľudí musíme o tom presvedčiť už teraz,“ dodal virológ Kopáček.

V relácií Ide o pravdu sa dozviete ako slovenskí vedci prispievajú poznatkami k medzinárodnému výskumu koronavírusu, ale aj to, prečo za obeť pandémie padli norkové farmy v Európe.

Reláciu si môžete vypočuť aj ako podcast

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.
133 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu