Kollárove návštevy sú vraj v poriadku, v piatok ho prepustia

Podľa stanoviska Nemocnice Sv. Michala v Bratislave boli návštevy predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) priamo v nemocničnej izbe v súlade s predpismi.

26.11.2020 16:32
debata (486)

Generálny riaditeľ nemocnice potvrdil, že došlo ku konfliktu medzi sestričkami a priateľkami šéfa Národnej rady. Podľa riaditeľa však sestričky neprídu o peniaze. Kollára by mali prepustiť v piatok z nemocnice.

Video: Boris Kollár odchádza z nemocnice na reverz, aj pre mediálne šialenstvo.

Video

Hoci v Nemocnici svätého Michala platí zákaz návštev, primár oddelenia alebo ošetrujúci lekár môže udeliť výnimku. Tak to bolo aj v prípade Kollára, ktorý je hospitalizovaný po autonehode z 24. októbra. V stanovisku to potvrdil generálny riaditeľ Nemocnice sv. Michala Branislav Delej.

V utorok za Kollárom prišli koaliční partneri, lídri vládnych strán. „Izba sa nachádza na poschodí, kde sú aj lôžkové oddelenia, má však samostatný prístup so samostatným výťahom, schodiskom a stavebne je odčlenená od oddelenia. Tento trakt poskytuje priestor pre ochranku, návštevy, službukonajúce sestry a zázemie nemocničnej izby. Službukonajúci personál sa nestretáva s personálom ani pacientmi na lôžkovom oddelení, samostatnou chodbou chodia aj návštevy,“ upozorňuje Delej.

Za špeciálny príplatok 20 eur na deň si v tomto trakte môže objednať izbu ktokoľvek. Nesmú ju však akurát využívať vládni predstavitelia.

Za Kollárom však nechodili len politici, ale aj jeho priateľky. Niektoré z nich mali mať dokonca konflikt s personálom nemocnice.

Kollárove návštevy chodili aj do miestnosti sestier, používali kuchynský riad určený pre personál, osobné šálky, príbor a chladničku. Dokonca nenosili ani žiadne ochranné prostriedky. Keď sa proti tomu zdravotné sestry ohradili, vedenie im vraj pohrozilo výpoveďami či odobratím vianočných odmien.

Podľa stanoviska generálneho riaditeľa išlo v tomto prípade o neprofesionálny prístup sestričiek. „Písomný zápis námestníčky z jej pohovorov s personálom, ktorý mi predložila, bol uzavretý napomenutím zdravotných sestier, podľa ktorého ich správanie sa nebolo v súlade s etickým kódexom zdravotníckeho pracovníka. Tvrdenia, že vrchná sestra bola prepustená, alebo sa jej prepustením hrozilo, rovnako ako informácie, že niekto na základe uvedeného rozhodol o nepridelení odmien danému personálu, sa nezakladajú na pravde,“ píše sa v stanovisku.

Podľa Deleja je Kollárov stav natoľko dobrý, že si už viac nevyžaduje ďalšiu hospitalizáciu na lôžku. V piatok by teda mal byť prepustený do domácej liečby.

© Autorské práva vyhradené

486 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár