Heger v Ide o pravdu o Fonde obnovy, zmenách v penziách a daniach aj Kollárovom papalášizme

Peniaze z Fondu obnovy chce vláda minúť aj na nové nemocnice a školy. Minister financií Eduard Heger (OĽaNO) neuvažuje o ďalšom plošnom odklade splátok úverov. V relácii Ide o pravdu potvrdil, že Slovensko čaká okrem dôchodkovej aj daňová reforma. Koalícia chce zmeny v daniach a odvodoch už na budúci rok.

27.11.2020 09:00
debata (183)

VIDEO: Pozrite si diskusiu Márie Hlucháňovej s ministrom financií Eduardom Hegerom v relácii Ide o pravdu.

Video

VIDEO: Druhá časť relácie venovaná politickým otázkam. O sneme OĽaNO, vzťahoch v koalícii a práci vlády.

Video

Reláciu si môžete vypočuť aj ako podcast

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Chybnú komunikáciu vlády Igora Matoviča (OĽaNO), ktorá vyvoláva napätie v spoločnosti, pripustil v relácií Ide o pravdu minister financií Eduard Heger (OĽaNO). Súčasne požiadal verejnosť o pochopenie, pretože „sme mladá koalícia a učíme sa spolunažívať.“

Minister odmietol odpovedať na otázku, či hnutie OĽaNO malo snem a či bol zvolený za člena predsedníctva. Odkázal nás na lídra Igora Matoviča, ktorý má podľa Hegera jediný kompetenciu sa k téme vyjadrovať.

V relácií Ide o pravdu sme hovorili s ministrom financií Eduardom Hegerom aj na tému čerpania peňazí z európskeho Fondu obnovy. Zdôraznil, že vláda chce Slovensko zásadne zmodernizovať, digitalizovať a zafarbiť „do zelena“. Čo bude v definitívnom návrhu, ktorý začiatkom roka dostane od vlády na schválenie Brusel, bude podľa Hegera výsledkom dohody koaličných strán.

„Nič netajíme, diskutujeme a výsledok bude do konca roka,“ reagoval na kritické postoje opozície a niektorých pozorovateľov. Šéfa rezortu financií čaká na budúci týždeň v parlamente schvaľovanie štátneho rozpočtu na budúci rok. Pripravená je aj novela ústavného zákona o dlhovej brzde. Tá bude naviazaná na čistý dlh, a to zmení aj sankčné pásma. Aj v tomto prípade chýba dohoda koalície. Minister Eduard Heger v relácií Ide o pravdu podčiarkol, že vládna väčšina sa chce na zmene dlhovej brzdy dohodnúť aj s opozíciou.

© Autorské práva vyhradené

183 debata chyba
Viac na túto tému: #Eduard Heger #Ide o pravdu