Pred domom premiéra sa zišli stovky ľudí, polícia nezasiahla

Pred domom premiéra Igora Matoviča (OĽANO) v Trnave sa v sobotu podvečer zišlo niekoľko stoviek ľudí. Dav sa krátko po 17. hodine rozišiel.

28.11.2020 18:00 , aktualizované: 29.11.2020 21:15
debata (1704)

Podľa slov policajnej hovorkyne Zlatice Antalovej sa na demonštrácii zišlo približne 500 ľudí. Polícia celý priebeh monitorovala. „Situácia bola pokojná, nebol nutný žiadny policajný zásah. Účastníci sa napokon rozišli,“ uviedla pre TASR.

Na protest ešte v piatok vyzýval šéf ĽS NS Marián Kotleba. V sobotu sa protestujúci stretli na Trojičnom námestí a potom sa vydali smerom k premiérovmu domu. Podľa Kotlebu protest 17. novembra v Bratislave nebol „jednorazovou akciou“ a naznačil, že stretnutím v Trnave chcú dať Matovičovi najavo, že sa protesty týkajú práve jeho. Dav skandoval heslá ako Rúška dole alebo Matovič do basy, demonštranti kričali, že sú proti očkovaniu proti ochoreniu COVID–19. Policajti nechali protestujúcich zájsť až pred premiérov rodinný dom. Jeho rodina sa tam nezdržovala. Extrémistickí poslanci priniesli aj truhlu a smútočný veniec. Policajtom, ktorí nezakročili, protestujúci na Kotlebovu výzvu zatlieskali.

Poslanec OĽaNO Jozef Pročko komentoval demonštráciu ako stretnutie najvernejších kotlebovcov.

„Igor Matovič nie je anjel bez chýb, Igor Matovič robí chyby. Ale ja som hrdý , že mám premiéra , ktorého česť a svedomie pomáhajú čistiť Slovensko od zla, ktoré teraz podporuje aj protestujúci fašista Kotleba,“ bráni Pročko Matoviča.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #protest #Igor Matovič