V kamióne v Prešove sa ukrývali tínedžeri z Afganistanu

Tínedžeri z Afganistanu sa ukrývali v kamióne na Jurkovičovej ulici v Prešove, polícia to zistila počas štvrtkového preverovania tohto nákladného vozidla, ktoré viedol Bulhar. Ako informuje na sociálnej sieti, keďže uviedli dátumy narodenia maloletých osôb, odviezli ich na lekárske vyšetrenie kostného veku.

28.11.2020 20:51
debata (16)

Na základe odborného vyjadrenia znaleckého posudku sme zistili, že dvaja majú viac ako 19 rokov a jeden menej ako 17. Oboch plnoletých sme preverili v informačných systémoch s pozitívnym výsledkom v systéme EURODAC, čo znamená, že sú žiadateľmi o azyl v inom členskom štáte, uvádza polícia, podľa ktorej ide v jednom prípade o Rumunsko a v druhom o Bulharsko.

Polícia preto začala konanie vo veci zaistenia na účel zabezpečenia prípravy alebo výkonu prevozu podľa Dublinského nariadenia. Cudzinci budú po vydaní rozhodnutia o zaistení eskortovaní do Sečoviec. Maloletému cudzincovi bol ustanovený opatrovník z úradu práce sociálnych vecí a rodiny, dodáva s tým, že po vykonaní potrebných úkonov si ho prevezmú pracovníci detského domova Dlaň v Medzilaborciach.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #migranti