Podľa 38 percent opýtaných nenaplnil Matovič očakávania spojené s riadením vlády

Podľa 38 percent respondentov nenaplnil premiér Igor Matovič (OĽaNO) očakávania spojené s riadením vlády. Osem percent opýtaných uviedlo, že predseda vlády splnil ich očakávania, 25,4 percenta respondentov uviedlo, že ich očakávania pomerne splnil a 22,5 percenta respondentov odpovedalo, že premiér ich očakávania splnil len málo.

01.12.2020 10:50 , aktualizované: 12:03
TK Matovic, krizovy stab Foto: ,
Premiér Igor Matovič (OĽANO).
debata (238)

Vyplýva to z prieskumu agentúry Ako, ktorý bol pre týždenník Trend na vzorke tisíc respondentov uskutočnený formou telefonického dopytovania (CATI) v období 23. – 27. novembra 2020. Informovala o tom Kamila Hříchová z agentúry Ako.

Respondenti v prieskume zároveň označili za najdôveryhodnej­šieho politika spojeného s riešením pandémie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), ktorého ako dôveryhodného politika označilo 58 percent respondentov a nedôveryhodný je pre 33,1 percenta opýtaných.

Druhým najdôveryhodnejším je podľa opýtaných minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) (51,5 percenta). Podľa 25,2 percenta opýtaných minister zdravotníctva vôbec nesplnil očakávania, ktoré sa týkajú riadenia rezortu a 25,3 percenta respondentov označila, že ich očakávania splnil len málo a možnosť úplne splnil označilo 10,2 percenta opýtaných.

Po ňom nasleduje premiér Matovič (39 percent), predsedníčka parlamentného výboru pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS) (37,9 percenta), poslanec parlamentu Richard Raši (nezaradený) (33,6 percenta) a predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker (32,5 percenta).

Prieskum tiež ukázal, že 31,3 percenta respondentov si myslí, že slovenská vláda podcenila prípravu na druhú, súčasnú vlnu pandémie koronavírusu. Trochu ju podcenila podľa 28 percent respondentov a 27,1 percenta respondentov si myslí, že ju zvládla pomerne dobre. To, že ju nepodcenila, uviedlo 7,3 percenta opýtaných.

238 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Richard Sulík #Igor Matovič #dôveryhodnosť politikov #koronavírus #vláda Igora Matoviča