Po Očistci prišla akcia Judáš. Zadržali ďalšie policajné špičky

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila osem osôb v rámci akcie Judáš. Trestná činnosť sa má týkať korupcie, pričom jedna z osôb je obvinená aj z ohrozovania dôvernej a vyhradenej skutočnosti a vydierania a ďalšia osoba je obvinená aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

02.12.2020 09:55 , aktualizované: 12:19
NAKA polícia zásah zatknutie judáš Foto: ,
Zatýkanie počas akcie NAKA Judáš. 2.12.2020
debata (642)

„Ide o osoby, ktoré v minulosti pôsobili a niektoré stále aj pôsobia na vysokých funkciách Policajného zboru, SIS a Kriminálneho úradu finančnej správy,“ približuje polícia. Podľa vyšetrovateľa sa obvinené osoby dopúšťali trestnej činnosti dlhodobo a minimálne v ôsmich skutkoch. Bližšie informácie poskytne polícia, keď jej to procesná situácia dovolí.

Zatýkanie NAKA. 2.12.2020
Zatýkanie NAKA. 2.12.2020
+2Zatýkanie NAKA. 2.12.2020

Polícia mala obviniť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Televízia Joj na svojom webe informuje, že sa ho mala pokúšať zadržať, ale nenašla ho. Lučanský televízii potvrdil, že je v zahraničí, nevie, v akej veci ho chcela zadržať a ak ho vyzve, sám sa na políciu dostaví.

Polícia informáciu nekomentuje. „V súčasnom štádiu konania nie je možné k veci poskytovať žiadne informácie,“ reagoval pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Denník N dodáva, že NAKA mala zadržať námestníka riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa Beňu, nachádzať by sa mal v cele predbežného zadržania v Dunajskej Strede, aj bývalého šéfa kontrarozviedky SIS Petra Gašparoviča. Píše tiež o bývalom viceprezidentovi finančnej správy Danielovi Čechovi, televízia Joj zas o bývalom riaditeľovi úradu zvláštnych policajných činností Jozefovi Rehákovi.

VIDEO: NAKA v Pente, zadržali Jaroslava Haščáka. Vysielané 1.12.2020

Video
642 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Finančná správa #SIS #NAKA #polícia SR