Exminister Draxler v Ide o pravdu: Zrušenie prázdnin bude nevyhnutné, nevylučujem opakovanie školského roka

Politickou prioritou vlády Igora Matoviča musí byť návrat detí do školských lavíc, a to čo najskôr. „Riešením je aj striedanie žiakov v škole po skupinách,“ povedal v relácii Ide o pravdu exminister školstva Juraj Draxler. Ďalšie predlžovanie súčasného stavu považuje za hazard so zdravím ale aj sociálnymi návykmi mladej generácie.

02.12.2020 22:00
debata (52)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Juraja Draxlera v relácii Ide o pravdu.

Video

Reláciu si môžete vypočuť aj ako podcast

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Za súčasnú situáciu, keď nie je jasné za akých podmienok sa vrátia deti do školy, sú podľa exministra školstva Juraja Draxlera zodpovední politici.

„Akoby sa nechceli v koalícií dohodnúť, a deti sa stali ich rukojemníkmi,“ dodal v relácii Ide o pravdu. Kriticky hodnotil aj prípravu na druhú vlnu pandémie zo strany rezortu školstva.

„Technické problémy s internetom, žiaci bez počítačov a učebnice bez digitálnej formy,“ vymenoval Draxler skutočnosti, ktoré sa dali podľa neho odstrániť už po prvej vlne pandémie. Riešením mala byť aj finančná pomoc od štátu, za ktorú by si potrebné vybavenie nakúpili deti zo slabších sociálnych pomerov. Môže online vyučovanie nahradiť reálnu triedu a učiteľa? Ktoré deti trpia najviac počas prerušenej školskej dochádzky? Odpovede si pozrite v relácii Ide o pravdu s Jurajom Draxlerom.

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu