Dohovorte krízovému štábu, prosí ZMOS prezidentku

Prezidentka Zuzana Čaputová by mala dohovoriť všetkých, ktorí sa podieľajú na rozhodovaní Ústredného krízového štábu. Žiada ju o to Združenie miest a obcí Slovenska.

03.12.2020 14:08
debata (9)

„Nesúrodé postoje politickej prezentácie, mediálne nezvládnutá komunikácia, technickými problémami sprevádzaná príprava na ďalšie testovanie, ale aj stres ľudí v súvislosti s pomerne rýchlo sa meniacimi stanoviskami vrátane informačného chaosu vo vzťahu k testovaniu detí na základných školách, neprispievajú k priaznivej spoločenskej atmosfére,“ konštatuje predseda ZMOS Branislav Tréger.

Preto sa ZMOS obrátilo na prezidentu Zuzanu Čaputovú so žiadosťou, aby iniciovala rokovanie všetkých zainteresovaných, ktorí sa podieľajú na prijímaní rozhodnutí na úrovni Ústredného krízového štábu. Tréger očakáva, že prezidentka už bude apelovať na jednoznačnosť, zrozumiteľnosť a premyslenosť prijímaných rozhodnutí a následných krokov.

„Prezidentka dlhodobo apeluje na jednoznačnosť, zrozumiteľnosť a adekvátnosť prijímaných rozhodnutí,“ uviedol na žiadosť ZMOS-u reakciu prezidentky jej hovorca Martin Strižinec.

ZMOS sa obrátil aj na verejnú ochrankyňu práv Máriu Pataykovú. Tréger dodal, že ju žiadajú o stanovisko k avizovanému testovaniu žiakov, pedagogických a nepedagogických zamestncov škôl, prípadne aj rodičov. Podľa neho by Patakyovej stanovisko mohlo „prispieť k upokojeniu spoločenskej atmosféry, konštruktívnemu prístupu k riešeniu a uvažovaní o takých opatreniach, ktoré nebudú balansovať na hrane zákonov a tým navádzať k ich spochybňovaniu, či navodzovať stav právnej neistoty“.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #ZMOS #krízový štáb #Zuzana Čaputová