Dvaja z akcie Judáš idú do väzby, ďalší prídu na rad neskôr

Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku rozhodla o vzatí do väzby dvojice osôb J. R. a D. Č., ktoré obvinili a zadržali v rámci policajnej akcie Judáš.

05.12.2020 22:14
debata (4)

Rozhodnutie nie je právoplatné. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Dôvodom väzobného stíhania je obava z ovplyvňovania svedkov.

„Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinení podali proti nemu sťažnosti a sťažnosť podal aj prokurátor proti neakceptovaniu preventívnej väzby u jedného z obvinených,“ spresnila. O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd SR.

Zatýkanie NAKA. 2.12.2020
Zatýkanie NAKA. 2.12.2020
+2Zatýkanie NAKA. 2.12.2020

Sudkyňa v sobotu vypočula aj obvineného L. V. Rozhodnutie v jeho prípade bude podľa hovorkyne vyhlásené v nedeľu. Vtedy budú pokračovať aj výsluchy ďalších štyroch obvinených. Okrem policajného exprezidenta Milana L. bude od 7.30 h rozhodovať aj o návrhu na väzobné stíhanie pre B. B., P. G. a M. K.

V prípade obvinili podľa polície osem osôb. Ide o ľudí, ktorí pôsobili a niektorí stále pôsobia vo vysokých funkciách Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy.

Trestnej činnosti sa mali dopúšťať dlhodobo, a to minimálne v ôsmich skutkoch. Obvinenie sa týka prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA