Muž z protestov 17. 11. zomrel na COVID-19. Matovič: Každý tretí je pozitívny

Muž, ktorý bol na protivládnom proteste 17. 11., zomrel na COVID-19. Ako odstrašujúci príklad to uviedol premiér Igor Matovič a následne aj polícia. Matovič tvrdí, že každý tretí z protestujúcich je teraz pozitívny.

06.12.2020 13:00
debata (1120)

Muž, ktorý sa zúčastnil na novembrových protestoch v Bratislave, zomrel na ochorenie COVID-19, uviedla polícia SR na sociálnej sieti. Podľa polície malo ísť o muža, ktorý sa zúčastnil protestu bez rúška a nálsedne zomrel v Lučenci.

V sobotu o tom v RTVS hovoril aj Igor Matovič. „Dostal som link na status na Facebooku od syna človeka, ktorý bol na proteste pred Úradom vlády 17. novembra a včera večer zomrel. Jednoducho človek, ktorý popieral, že existuje nejaký COVID, popieral nosenie rúšok, bol na proteste, zakričal si bez rúška, bojoval proti Matovičovi, bojoval proti opatreniam, a teraz je mŕtvy,“ povedal Matovič.

Hodžovo námestie v Bratislave, 17. 11. 2020
Pred NR SR v Bratislave, 17. 11. 2020
+5Protivládny protest v Bratislave, 17. 11. 2020

Z ľudí, ktorí sa zúčastnili na protestoch, bol každý desiaty pozitívny, povedal Matovič. Dnes je určite každý tretí pozitívny, „tam sa to šírilo jedna radosť“, tvrdí premiér. Dodal, že policajti nezasiahli, lebo ich nechcel poslať na smrť. Keby zasiahli, tak nezodpovední protestujúci by ich mohli nakaziť.

VIDEO: Protest pred parlamentom 17. 11. 2020.

Video

Policajti na facebooku zdôraznili, že pandémia nie je vymyslená, ako tvrdia niektorí konšpirátori. „Ak vám budú vaši známi či príbuzní hovoriť a ukazovať statusy konšpirátorov o tom, že na protestoch sa určite nemohol nikto nakaziť a pandémia je výmysel, ukážte im tento status,“ uviedla polícia.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #17. november 2020