Bödör chcel sledovanie novinárov od Kriminálneho úradu finančnej správy

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör chcel, aby ľudia z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) sledovali novinárov Moniku Tódovú a Štefana Hríba a advokáta Daniela Lipšica.

07.12.2020 13:47
sud, kuciak, norbert bodor Foto: ,
Hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na ŠTS 20. januára 2020 v Pezinku. Na snímke nitriansky podnikateľ a predvolaný svedok Norbert Bödör.
debata (47)

Vo svojej výpovedi z 11. novembra to uviedol vtedajší riaditeľ KÚFS Ľudovít Makó, ktorý polícii opisoval, ako sa Bödör stretával so špičkami polície a prideľoval im úlohy. Informuje o tom Denník N.

„Na jeseň 2017 na tomto stretnutí ma Noro požiadal, či by som nezabezpečil sledovanie novinárov a politikov vo vzťahu k nejakým informáciám, ktoré potrebovali,“ vypovedal Ľudovít Makó.

Stretnutie bolo podľa neho v pivnici vinárstva Radošina, ktoré vlastní Norbert Bödör. Takéto schôdzky boli podľa Ľudovíta Makóa aj v rokoch 2015 a 2016 a zúčastňoval sa na nich okrem hostiteľa Norberta Bödöra aj policajný prezident Tibor Gašpar a ľudia z vedenia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško, Róbert Krajmer či Bernard Slobodník.

„Potom tam chodil vždy Dušan Kováčik a Robert Kaliňák,“ vypovedá bývalý šéf finančnej kriminálky o stretnutiach k ukončeniu roka, na ktorých vraj minister Kaliňák zvykol tejto partii ďakovať „za prácu“.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Bödör #sledovanie novinárov