Drucker z Dobrej voľby: Biela medicína sa popri liečbe Covidu ocitla na druhej koľaji

Mimoparlamentná strana Dobrá voľba vyzýva ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO), aby zabezpečil chod nemocníc a urýchlene zverejnil všetky potrebné štatistiky týkajúce sa úmrtí ľudí na Slovensku.

10.12.2020 13:26
Tomáš Drucker / Dobrá voľba / Foto:
Tomáš Drucker
debata (11)

Predstaviť má tiež plán na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti pre všetkých pacientov. Informovala o tom hovorkyňa strany Martina Šoltésová.

Strana upozorňuje, že stúpa počet úmrtí mimo zdravotníckych zariadení. Ako skonštatoval predseda strany a exminister zdravotníctva Tomáš Drucker, tzv. biela medicína sa popri liečbe pacientov s ochorením Covid-19 ocitla na druhej koľaji.

„V každej krajine zasiahnutej pandémiou, kde majú hlavné slovo odborníci, si uvedomujú nevyhnutnosť kontinuity poskytovania tzv. bielej medicíny. Bez nej reálne hrozí, že na diagnózy mimo Covid-19 bude na Slovensku mesačne umierať omnoho viac pacientov,“ zdôraznil Drucker. Poukázal pritom na odkladanie plánovaných operácií, kritizoval tiež, že sú chronicky chorí pacienti odkázaní na telemedicínu.

Minister zdravotníctva aj premiér Igor Matovič (OĽANO) podľa neho podcenili situáciu. Systém liečby pacientov s ochorením Covid-19 nebol adekvátne zabezpečený. Kontrolu v zdravotníctve by mal podľa neho prevziať odborník.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Drucker #Dobrá voľba #Covid-19