Rusko bol ošetrený v nemocnici, vraj ho poliali. Šantu to neprekvapilo, Lipšic žiadal jeho zatknutie

Bývalý riaditeľ televízie Markíza obžalovaný Pavol Rusko sa nedostavil na súdne pojednávanie v kauze zmenky. Bol ošetrený v nemocnici. Prokurátor Ján Šanta uviedol, že ho to neprekvapuje. Advokát Daniel Lipšic to považuje za obštrukciu a žiadal o jeho zatknutie. Súd odročili na január.

15.12.2020 08:56 , aktualizované: 16:06
debata (128)

VIDEO: Prítomnosť Kočnera na súde sprevádzajú veľké bezpečnostné opatrenia.

Video

V utorok o 9.00 hod mal Najvyšší súd SR rozhodovať v kauze zmenky, v ktorej exriaditeľ TV Markíza figuruje spolu s Marianom Kočnerom. Ruskovi hrozí 19 rokov väzenia. Podľa informácií Denníka N Rusko na polícii nahlásil, že si bol v pondelok zabehať a neznáma osoba ho poliala neznámou látkou.

Senát Najvyššieho súdu napokon odročil verejné zasadnutie vo veci falšovania zmeniek televízie Markíza na 12. a 13. januára.

Obhajca Marek Para so svojím klientom Marianom...
Obhajca Marek Para so svojím klientom Marianom...
+4Prokurátor Ján Šanta na pojednávaní v kauze...

Ruskov dvokát Marek Para sa k situácii nechcel vyjadriť. Prokurátor Ján Šanta skonštatoval: „Neviem, prečo ma to neprekvapuje, ale konať musíme“. Máme už skúsenosti s Majským, povedal. Dodal, že neverí veľmi na náhody niekoľko hodín pred pojednávaním.

VIDEO: Súd v kauze zmeniek s Ruskom a Kočnerom odročili.

Video

Rusko má lekárske potvrdenie o pracovnej neschopnosti od 15. 12. 2020. Bol ošetrený v ružinovskej nemocnici a prepustený. Uviedla to na úvod verejného zasadnutia NS SR v kauze televíznych zmeniek predsedníčka senátu.

NS SR bolo doručený v utorok ráno list, že o stave Ruska informovala v pondelok večer obhajcu Mareka Paru manželka obžalovaného. Rusko má zranené oči a dýchacie cesty. V tomto prípade už bolo podané trestné oznámenie voči neznámemu páchateľovi.

VIDEO: Prokurátor Šanta: Neverím veľmi na náhody.

Video

Obhajca poškodenej televízie Lipšic zdôraznil, že práceneschopnosť Ruskovi vystavil MUDr. Peter Lipták, ktorý už v minulosti počas konaní na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku vystavil Ruskovi spornú práceneschopnosť pre problémy s chrbticou. „Toto ospravedlnenie nespĺňa podmienky. Ide o predvianočnú obštrukciu obžalovaného,“ vyhlásil Lipšic. Požiadal predsedníčku senátu NS SR, aby vydala príkaz na zatknutie obžalovaného, aby mohol klásť otázky znalkyni počas verejného zasadnutia naplánovaného na utorok a na stredu.

VIDEO: Obhajca Para nechcel komentovať tvrdenie, že Ruska obliali neznámou látkou.

Video

Senát 4T v zložení Pavol Farkaš, Alena Šišková a Martina Zeleňáková na zasadnutí rozhoduje o odvolaní voči februárovému rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Zasadnutie je naplánované v súlade s protiepidemi­ologickými opatreniami a s obmedzeným vstupom verejnosti, médií. Prebieha za prísnych bezpečnostných opatrení.

Senát ŠTS predsedu Emila Klemaniča odsúdil dvojicu 27. februára na 19-ročný trest odňatia slobody. Kočner dostal aj peňažný trest 10 000 eur. Obaja požiadali po záverečnom slove o konanie v neprítomnosti, a tak si rozsudok osobne nevypočuli. Prokurátor pôvodne požadoval pre obžalovaných 20-ročný trest odňatia slobody.

Polícia vedie vyšetrovanie v prípade útoku na Pavla Ruska

Polícia vedie vyšetrovanie v prípade útoku na bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla R.

„Môžeme potvrdiť, že včera vo večerných hodinách sme prijali oznámenie o tom, že na Trnavskej ulici v obci Bernolákovo mala neznáma osoba obliať muža nezistenou tekutinou. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Senci vedie v tomto prípade trestné konanie pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu,“ uviedla TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

128 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Rusko #kauza zmeniek TV Markíza