Matovič podľa Hlasu rezignoval na povinnosti premiéra, Fico ho vyzval, aby odstúpil

Slovensko podľa mimoparlamentnej strany Hlas expremiéra Petra Pellgriniho od stredy nemá svojho premiéra. Predseda Smeru Robert Fico vyzval Matoviča, aby odstúpil z funkcie.

16.12.2020 21:21
Igor Matovič Foto:
debata (58)

Ako dôvod strana Hlas v stanovisku uviedla, že premiér Igor Matovič (OĽaNO) rezignoval na svoje povinnosti, nedokázal sa pozrieť ľuďom do očí a utiekol od zodpovednosti za ďalší vývoj pandémie.

Vládou prijaté opatrenia sú podľa Hlasu na jednej strane nedostatočné, aby skutočne účinne obmedzili šírenie vírusu, na druhej strane dostatočné na to, aby ľuďom skomplikovali najkrajšie sviatky roka.

„Je neskutočná hanba, že predseda vlády ani koaliční lídri nepredstúpili pred ľudí, zodpovednosti sa však v žiadnom prípade nevyhnú“, uzavrela strana v stanovisku.

Po stredajšom oznámení podmienok zákazu vychádzania a lockdownu predseda opozičnej strany Smer Robert Fico na sociálnej sieti vyzval premiéra Matoviča, aby podal demisiu..

„Najlepšie pre túto krajinu urobíte, ak podáte demisiu. Prosím, hoďte uterák do ringu. To bude najlepší darček pre ľudí pod vianočným stromčekom,“ poznamenal Fico s tým, že premiér nie je na túto pozíciu pripravený a nedokáže zvládať krízové situácie.

Po oznámení podmienok zákazu vychádzania a lockdownu je podľa neho v spoločnosti ešte väčší chaos ako predtým.

58 debata chyba
Viac na túto tému: #premiér #Smer #Hlas #Igor Matovič