Kolíkovej komisia bola za Lučanským. Spravil si to sám, uzavrela kontrolu

Zranenia bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského nespôsobila iná osoba. Je to záver kontroly, ktorú iniciovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí).

17.12.2020 16:48
debata (291)

Lučanský, ktorého polícia zadržala v rámci akcii Judáš a obvinila z prijímania úplatkov, sa minulý týždeň zranil v prešovskom ústave na výkon väzby. Informácie o zranení prenikli na verejnosť s jednodňovým oneskorením.

Cez víkend sa rozšírilo niekoľko verzií jeho zranenia, v nedeľu na situáciu reagovala ministerska spolu s generálnym riaditeľom Milanom Ivanom. Podľa nich išlo o drobnú nehodu, pričom Lučanský bol v čase zranenia sám v cele. Vedenie ústavu trvalo na lekárskom ošetrení, ktoré sa skončilo nakoniec operačným zákrokom vo vojenskej nemocnici v Ružomberku. Potom ho previezli do väzenskej nemocnice v Trenčíne.

Ministerka prisľúbila, že celý incident preverí komisia. Podľa jej hovorcu Petra Bublu sa komisia zamerala na okolnosti vzniku zranenia a následný postup členov väzenskej a justičnej stráže. „Kontrolu vykonala štvorčlenná kontrolná skupina poverených zamestnancov ministerstava spravodlivosti,“ spresnil Bubla.

Dodal, že boli vyhodnotené „všetky relevantné záznamy z Ústavu na výkon väzby Prešov vrátane kamerového záznamu a ďalšie informácie získané priamo v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne od ošetrujúceho lekára a samotného obvineného Milana Lučanského,“ pokračoval Bubla.

Podľa záverov kontroly k Lučanského zraneniu došlo bez zavinenia inou osobou. „Žiadna z informácií prezentovaná médiami k okolnostiam vzniku poranenia (napadnutie), rozsahu poranení (krvácanie do mozgu, viacnásobná zlomenina nadočnicového oblúka, opakovaná resuscitácia, oko mimo očnej jamky, 11-hodinová operácia) nebola potvrdená, resp. bola vyvrátená,“ dodal hovorca rezortu spravodlivosti.

Podľa informácií Pravdy sa Lučanský v cele potkol a zranil si okolie oka. Pri zákroku mu lekári odsali krvnú zrazeninu, ktorá mohla tlačiť na samotné oko.

Na Špecializovaný trestný súd privážajú...
Na Špecializovaný trestný súd privážajú...
+2Na Špecializovaný trestný súd privážajú...
291 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Lučanský