Ozval sa syn Tibora Gašpara: Ľudské hyeny ich dostali do izolácie

Tak ako Milana Lučanského aj môjho otca dostali ľudské hyeny do izolácie, píše Tibor Gašpar mladší. Kajúcnici boli doma, oni vo väzení, dodal.

04.01.2021 18:48
debata (867)

Po synovi a manželke bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, sa na sociálnej sieti ozval aj syn ďalšieho policajného exprezidenta – Tibora Gašpar.

Kým Lučanského polícia zadržala v rámci akcie Judáš, Gašpara zadržala v rámci akcie Očistec začiatkom novembra. Obaja boli obvinení z prijímania úplatkov. Podľa vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry mal Gašpara riadiť nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Gašparov syn sa ozval na profile svojho otca. „Je mi úprimne ľúto rodiny Milana Lučanského. Nedokážem si predstaviť, aké chvíle teraz prežívajú. Čo si však predstaviť viem, je izolácia, do ktorej ich tieto ľudské hyeny dostali, a tlak ktorému museli čeliť,“ píše Gašpar mladší. Tvrdí, že ani Gašpar starší sa nemohol niekoľko mesiacov stretnúť s rodinou. Nemohli si ani telefonovať.

„Tak isto ako pána Lučanského ho umiestnili na opačný koniec krajiny ,aby mal sťaženú obhajobu. Advokátom umožnili telefonáty až po mesiaci. Sprcha dvakrát za týždeň. Nevyhovujúca strava je riešená právom na jeden nákup týždenne, ktoré je vzhľadom na fakt, že nemáte kde potraviny skladovať v chlade len iluzórne. Priestor menší než niektoré psie búdy,“ opisuje podmienky väzby Gašpar mladší.

Pripomína, že jeho otca dosiaľ nikto nevypočul. „Môj otec je vo väzbe na základe svedeckej výpovede obvineného kajúcnika, ktorý sa podľa medializovaných správ priznal k státisícovým úplatkom, a ďalšieho obvineného, ktorého priniesol na prokuratúru, týždeň pred tým, ako ho mali zatknúť, Lipšic. Nehovoriac o tom, že na nich predtým podal trestné oznámenie, kde udelil prokurátorovi ÚŠP súhlas vykonať domovú prehliadku aj bez príkazu sudcu. Ochotný poskytnúť akúkoľvek súčinnosť, aby preukázal svoju nevinu,“ pokračuje syn bývalého policajného prezidenta.

Podľa neho boli novinári pred ich domom 5. novembra pre ich domom o hodinu skôr ako zasahujúce komando. „O štvrtej ráno takmer 20 zasahujúcich kukláčov v dome s ťažko chorou osobou na lôžku (napriek tomu, že boli vopred upozornení). Matovič, Lipšic, Kollár oslavné statusíky,“ pokračuje Gašpar mladší.

„Zavretý, izolovaný, úplne sám. Tak trávil Vianoce. Tak trávi každý deň. A viete kde sú kajúcnici Makó a Slobodník? Doma. Napriek priznaniu si užívajú nakradnuté peniaze, ktoré im doposiaľ nikto nezaistil. Nebudem radšej špekulovať prečo,“ dodal na záver s tým, že bývalý policajný prezident Gašpar poskytne vyjadrenie prostredníctvom svojho obhajcu už čoskoro, zverejnené bude na sociálnej sieti.

867 debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Gašpar #Milan Lučanský