Neporušil som zákaz vychádzania, ohradil sa Matovič

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) sa vo svojom profile na sociálnej sieti ohradil voči tvrdeniam, že porušil zákaz vychádzania, keď po Novom roku odišiel na dovolenku mimo okres.

06.01.2021 17:33 , aktualizované: 19:06
matovič Foto: ,
Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) počas tlačovej besedy 5. januára 2021 v Nitre.
debata (344)

„Tak po prvé – nebol som na žiadnej dovolenke a po druhé – bol som mimo svoj okres, ale odišiel som tam minulú stredu v minulom roku a vrátil som sa tento pondelok v tomto roku – t.j. presne podľa pravidiel, ktoré platia pre všetkých ostatných ľudí,“ uviedol premiér v reakcii na informácie kolujúce na internete.

Matovič odišiel mimo svoj okres tesne predtým, ako začali platiť prísnejšie opatrenia. V posledný deň roku sa prihovoril občanom vo videu, v ktorom povedal, že pre niektorých ľudí v nemocniciach bola „táto noc posledná“. Pacienti a zdravotníci na konci so silami sú „však naše obete, my sme ich na tento oltár položili našou nezodpovednosťou, ignorovaním pravidiel, posmeškami z covidu, rozširovaním konšpirácií alebo sabotovaním nákupu životne dôležitých testov, ktoré mali toto peklo ešte pred Vianocami zastaviť“.

Prosil ľudí, aby sa nestretávali a neriskovali. „Vírus je tak silný, ako sme my slabí. Doteraz sme boli veľmi slabí,“ povedal Matovič a vysvetľoval, prečo sa zaviedli prísnejšie opatrenia.

Presne v ten deň sa na mimoriadnom zasadnutí stretla vláda a veľmi rýchlo prijímala sprísnenie opatrení. Takže od 1. januára od piatej ráno začal platiť prísny zákaz vychádzania s minimom výnimiek. Zakázané sú dokonca návštevy v rámci rodín či v rámci bublín, ktoré vláda odporúčala vytvoriť. Zatvorili sa lyžiarske strediská, hotely a ubytovacie zariadenia nesmú prijímať nových klientov. Opatrenie platia do 24. januára. Dokonca sa ani žiaci a študenti nevrátia v pondelok 11. januára do škôl.

© Autorské práva vyhradené

344 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #koronavírus