Droba cúvol. Otázky o Lučanskom si vydebatoval s Kolíkovou

Župan Bratislavského kraja Juraj Droba si s ministerkou Máriou Kolíkovou vysvetlil desať otázok, ktoré položil po smrti generála Lučanského. Nechcel som živiť konšpirácie, tvrdí.

07.01.2021 19:21
debata (190)

„Môj posledný status o úmrtí generála Milana Lučanského vyvolal veľa emócií. Jeho znenie som si s pani ministerkou Kolíkovou vysvetlil, lebo text mohol byť vnímaný ako poukazovanie na zlyhanie orgánov, ktoré sú jej podriadené. Pani ministerka prijala moje ospravedlnenie. Nechcel som živiť konšpirácie a mrzí ma, že moje slové boli nesprávne pochopené,“ uviedol Droba na sociálnej sieti.

Juraj Droba pred niekoľkými dňami položil desať otázok, na ktoré chcel poznať v kauze Milana Lučanského odpoveď. Takto zneli.

  1. Prečo nie sú zverejnené kamerové záznamy z chodby väznice pred a po bezpečnostnom incidente, ktorý sa odohral v prvej polovici decembra?
  2. Aké boli dôvody väzby generála Lučanského, ak bol obvinený zo skutkov, ktoré sa odohrali pred viacerými rokmi?
  3. Prečo nebol za takmer mesiac väzobného stíhania ani raz vypočutý?
  4. Prečo mu nebolo umožnené počas väzby ani raz sa stretnúť s najbližšou rodinou?
  5. Prečo doteraz pod prísahou a pred nezávislou komisiou nevypovedal lekár, ktorý generála vyšetroval a operoval po bezpečnostnom incidente z prvej polovice decembra?
  6. Je uniknutá lekárska správa z bepečnostného incidentu z prvej polovice decembra autentická? Prečo sa k nej doteraz nevyjadril jej autor?
  7. Ktorí ľudia mali ku generálovi Lučanskému prístup v cele? Kedy prichádzali a kedy odchádzali?
  8. Je pravdou, že pán Lučanský nemal za celý mesiac prístup k advokátovi? Prečo bol väzobne stíhaný v Prešove, a nie v Bratislave, Ilave alebo Leopoldove?
  9. Prečo doteraz nevypovedal pod prísahou pred nezávislou komisiou patológ, ktorý konštatoval smrť pána generála a neinformoval o jeho predchádzajúcich zraneniach a príčine smrti?
  10. Prečo riešime zdroj úniku lekárskej správy a nie jej obsah?
190 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Droba #Milan Lučanský