Vicepremiér Holý žiadal o päť výnimiek, štyri využil

Podpredseda vlády Štefan Holý (Sme rodina) poslal médiám kópiu svojej výnimky z 11. decembra. Tvrdí, že dodržiaval všetky platné predpisy a ustanovenia hygienikov. Tému považuje za banálnu.

11.01.2021 18:00
debata (52)

„Výnimka z povinnosti disponovať negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 mi bola udelená na jednorazové prekročenie hranice. Rovnaká výnimka na jednorazové prekročenie hranice mi bola udelená tiež 20. novembra 2020, 27. novembra 2020 a 4. decembra 2020. Po 13. decembri som už žiadnu ďalšiu výnimku nevyužil (aj keď mi bola udelená výnimka aj na 18. 12. 2020), keďže som bol 18. 12. 2020 pozitívne diagnostikovaný na ochorenie COVID-19,“ napísal v stanovisku Holý.

Úrad verejného zdravotníctva SR udelil od apríla do decembra 2020 pre občanov 8886 individuálnych výnimiek, vždy na základe žiadosti člena vlády SR. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková.

Vicepremiér tak reagoval na žiadosti novinárov až po niekoľkých týždňoch. Zopakoval, že podobných výnimiek boli udelené možno tisíce, podľa neho nejde „o žiadny prípad osobitného zaobchádzania zo strany Úradu verejného zdravotníctva voči jeho osobe“.

Dodal, že od 13. decembra si neuplatňuje žiadnu osobitnú výnimku. „Ako každý vyliečený pacient na ochorenie COVID-19 disponujem potvrdením lekára o prekonaní ochorenia, v zmysle ktorého sa na mňa vzťahuje výnimka z povinnosti ďalšieho testovania a dodržiavania karanténnych opatrení na toto ochorenie po dobu troch mesiacov. Takýmto potvrdením (výnimkou) disponuje v Slovenskej republike viac ako 140-tisíc osôb,“ napísal Holý v oficiálnom stanovisku.

Podľa neho ide o banálnu tému. Napriek tomu nebol Holý schopný odpovedať niekoľko týždňov na otázky novinárov a vysvetliť, ako a prečo v čase, keď sa znižuje mobilita v celej krajine, cestuje do zahraničia.

zväčšiť
Štefan Holý, výnimka
52 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Štefan Holý