Matovič bude robiť všetko preto, aby vytlačil Sulíka z vlády, tvrdí politológ

Vláda pripravuje celoplošné testovanie na ochorenie Covid-19. Diskusiu ministrov a premiéra ale brzdí konflikt medzi Igorom Matovičom (OĽaNO) a Richardom Sulíkom (SaS). Šéf liberálov nie je plánom testovania nadšený. Výhrady majú aj lekári a epidemiológovia.

13.01.2021 20:00
Igor Matovič / Richard Sulík / Foto:
Premiér Igor Matovič a minister hospodárstva Richard Sulík
debata (165)

Vyčerpanosť zdravotníkov, zlé počasie, rýchlo sa šíriaca britská mutácia koronavírusu. To sú argumenty proti celoplošnému testovaniu, ktoré plánuje premiér na predposledný januárový víkend. Igor Matovič však napriek výhradám nechce od testovania ustúpiť, a tvrdí, že je to jediný spôsob na zastavenie pandémie. Na adresu koaličného partnera, predsedu SaS Richarda Sulíka útočí priamo a opakovane.

Dokonca ho viní za smrť tisícov ľudí, ktorí zomreli na Slovensku na ochorenie Covid-19. Ako sa konflikt premiéra s ministrom skončí? Riešenie vysvetľuje v rozhovore pre TV Pravda politológ Miroslav Řádek z Trenčianskej univerzity.

Video: Koľko útokov premiéra Igora Matoviča vydrží ešte Richard Sulík a strana SaS? Kedy a ako odídu liberáli z vlády? Prečo mlčí Boris Kollár (Sme rodina) a Veronika Remišová (Za ľudí)? Mala by sa ozvať aj prezidentka Zuzana Čaputová?

Video

© Autorské práva vyhradené

165 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič #koronavírus #nová vláda #celoplošné testovanie