Matovič zrušil rokovanie vlády o testovaní. Posúva sa

Vo štvrtok o jedenástej sa malo uskutočniť rokovanie vlády, na ktorom sa malo rozhodnúť o detailoch budúcotýždňového celoslovenského testovania. Nebude.

14.01.2021 11:07 , aktualizované: 14:41
debata (455)

Krátko pred začiatkom rokovania prišla za novinármi čakajúcimi na ministrov pracovníčka komunikačného oddelenia úradu vlády Tatiana Kmecová a povedala im, že musia odísť, pretože vláda nebude.

Preto museli novinári okamžite opustiť budovy úradu vlády. Bežne po skončení rokovania vlády môžu novinári zostať v budove približne hodinu, aby si dokončili svoju prácu.

Podľa informácií Pravdy rokovanie vlády zrušil priamo premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Tlačový a informačný odbor úradu vlády oficiálne informoval, že sa rokovanie kabinetu z organizačných dôvodov posúva. Zatiaľ však nie je známe, či vláda zasadne ešte vo štvrtok alebo až v piatok. Richard Pekar, riaditeľ tlačového a informačného odboru, pre Pravdu povedal, že členovia vlády ešte musia dopracovať niektoré návrhy, preto vláda zasadne neskôr.

Pred zasadnutím vlády vo štvrtok o deviatej mal tlačovú besedu predseda strany Richard Sulík s viacerými členmi a poslancami. SaS sa v spore s Igorom Matovičom postavila za Sulíka. Šéf SaS sa bránil proti obvineniam zo strany premiéra. SaS sa nechystá odísť z koalície.

VIDEO: Sulík odpovedá na útoky Matoviča. Z koalície SaS neodchádza.

Video

Fico: Vláda vypovedala premiérovi poslušnosť

Video
455 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda Igora Matoviča #celoplošné testovanie