Prvý Lučanského incident nebol pokusom o samovraždu, uviedol člen komisie

Prvý incident nebohého exprezidenta Policajného zboru Milana Lučanského nebol pokusom o samovraždu. Po previerke komisie v trenčianskej väzenskej nemocnici to povedal člen komisie Marian Kotleba (ĽSNS).

14.01.2021 20:10
Milan Lučanský Foto:
Milan Lučanský
debata (1078)

„Dnes to bolo konštruktívne a objektivizované. Z môjho pohľadu sa časť pobytu generála Lučanského v tomto ústave zdá byť nekonfliktná. Prinieslo to svetlo do okolností a po tom, ako sme sa dozvedeli, mám úplne jasno v tom, že ten prvý incident z 9. decembra sa ani len omylom nedá považovať za pokus o samovraždu,“ zdôraznil Kotleba.

Podľa Denisy Sakovej (nezaradená) jej dnešná previerka v Trenčíne dala odpovede na mnoho otázok, niektoré však zostali stále nezodpovedané. „Ďakujem za profesionalitu, s akou pristupovali k zodpovedaniu jednotlivých otázok. Ja som mala niekoľko otázok týkajúcich sa doby, keď bol generál Lučanský hospitalizovaný v Trenčíne, mala som ich zodpovedané. Nehovorím však, že mám zodpovedané všetky otázky, ktoré sa tohto prípadu týkajú. Čakali sme, že piatok (15. 1.) v Prešove si tieto nezrovnalosti objasníme. Návšteva prešovskej väznica sa však odkladá,“ doplnila Saková.

Previerka v trenčianskej väzenskej nemocnici trvala viac ako päť hodín. Podľa predsedu komisie Tibora Čitbaja nie každý člen komisie mal prehľad o tom, ako funguje väzenský systém.

„Zaujímali sme sa o to, ako boli vykonávané režimové činnosti s generálom Lučanským, ako prebiehala celá hospitalizácia a ako sa s ním zaobchádzalo počas celého pobytu v Trenčíne,“ uviedol Čitbaj.

Previerka v prešovskej väznici pre covid v komisii nebude

Piatková (15. 1.) previerka komisie vyšetrujúcej okolnosti samovraždy bývalého prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského v prešovskej väznici sa neuskutoční. Informoval o tom predseda komisie Tomáš Čitbaj.

Jeden z členov komisie mal podľa neho vo štvrtok počas previerky v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne pozitívny test na nový koronavírus. Rokovanie komisie opustil predčasne.

„Piatkové rokovanie v Prešove sa odkladá, odkonzultovali sme to s hlavným hygienikom a na základe toho sme sa rozhodli, že to odložíme, aby sme čo najmenej ohrozili chod ústavu v Prešove,“ doplnil Čitbaj.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Lučanský pokus o samovraždu