Ján Budaj v Ide o Pravdu: Matovič svoju rolu zvládne, chce udržať koalíciu

„Chceme modernizovať 100 tisíc rodinných domov a zapojiť domáce firmy. Nemôžeme bývať ako v ekologickom stredoveku,“ ohlásil minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) v relácii Ide o pravdu.

18.01.2021 20:00
debata (129)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Jána Budaja v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Každý majiteľ vhodnej nehnuteľnosti bude môcť získať od štátu podporu až 10 tisíc eur. Veľkým projektom rezortu bude vyčistenie Slovenska od plastov a odpadu. „U nás riešila odpady mafia, tak ako v Taliansku,“ konštatoval Budaj.

Minister sľubuje transparentné a férové spracovanie odpadu, nové pravidlá v celom systéme a dôraz na ekológiu. V relácii sa dozviete aj koľko vlkov máme na Slovensku a prečo sa stali chránenými zvieratami. „Je ich málo, a aj to preto sa srnčia zver a diviaky premnožili,“ obhajoval zavedenie ochrany vlka minister Ján Budaj.

„Je nezmysel si myslieť, že Matovič je obsedantný testovač,“ povedal minister Budaj na margo aktuálneho rozhodnutia vlády testovať veľkú časť populácie na ochorenie COVID-19. Premiéra Igora Matoviča OĽaNO) obhajoval aj v iných otázkach. Politické témy si vypočujete od 35-tej minúty relácie Ide o pravdu.

129 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu