Vallo: Dôverujem vedcom, považujem očkovanie za účinné a bezpečné

Primátor Bratislavy Matúš Vallo jednoznačne podporuje očkovanie proti ochoreniu COVID-19 medzi zamestnancami, klientmi zariadení sociálnych služieb (ZSS), ale aj ďalšími staršími obyvateľmi Bratislavy, ktorí žijú vo svojich domácnostiach. Vallo deklaruje, že dôveruje vedcom a regulačným úradom a považuje očkovanie za účinné a bezpečné. Hlavné mesto pripravilo aj informačnú kampaň na podporu očkovania. Chce ňou zároveň pomôcť odstrániť prípadné obavy obyvateľov.

19.01.2021 11:55
debata (19)

Súčasťou kampane sú aj pravidelné informačné noviny, kde aktuálne najmä seniori nájdu všetky potrebné informácie o očkovaní. „Veríme, že sa nám takto podarí zaočkovať väčšinu klientok a klientov zariadení pre seniorov, ktorým to zdravotný stav dovoľuje,“ uviedol Vallo. V informačných novinách adresuje čitateľom, že príchod účinných a bezpečných vakcín, ktoré vedci vyvinuli a boli starostlivo preverené v klinických štúdiách, je nádejou, že už v tomto roku sa život vráti do normálnych koľají.

„Ja osobne aj mesto Bratislava plne podporujeme očkovanie proti ochoreniu COVID-19 a budeme robiť všetko pre to, aby sme zamestnancom a klientom zariadení sociálnych služieb umožnili očkovanie jednoducho, bezpečne a skoro,“ uviedol primátor. Želá si, aby bolo v Bratislave čo najviac ľudí, ktorí budú pred nákazou chránení. Prosí preto ľudí, aby sa dali zaočkovať, lebo len tak spoločne nový koronavírus prekonáme. V novinách odpovedá samospráva aj na otázky, či je vakcína potrebná, bezpečná, účinná či koľko dávok vakcín je potrebných.

Vallo deklaruje, že hlavné mesto v spolupráci s dotknutými ministerstvami urobí všetko pre to, aby podporilo očkovanie všetkých seniorov v Bratislave, ktorí by mali byť očkovaní už v druhej vlne. „Jednoduchý, bezbariérový a zároveň odborný a dôveryhodný proces je pre úspech vakcinačnej kampane mimoriadne dôležitý,“ skonštatoval primátor.

V Bratislave spustili v pondelok očkovanie klientov v mestských zariadeniach sociálnych služieb. Pilotné očkovanie realizoval mobilný očkovací tím v Petržalskom domove seniorov.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #matúš vallo #koronavírus #Covid-19