Letanovská v Ide o pravdu: Čakáme na schválenie lieku, ktorý pomáha pri COVIDE-19

„Slovensko musí urýchlene nakúpiť vakcíny a očkovať. Nie testovať,“ vyhlásila poslankyňa Andrea Letanovská (Za ľudí) v relácii Ide o pravdu. Ako lekárka je sklamaná z politikov, ktorí podľa nej ignorujú odborníkov a hazardujú so zdravotníkmi.

21.01.2021 06:00
debata (178)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej s Andreou Letanovskou v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Poslankyňa Andrea Letanovská (Za ľudí), ktorá je primárkou oddelenia ARO v Národnom onkologickom ústave, je nespokojná s tempom očkovania na Slovensku: „potrebujeme viac vakcín a vakcinačných miest.“ V relácii Ide o pravdu vyzvala zodpovedných, aby čo najskôr nakúpili ďalšie vakcíny aj mimo sľúbených dodávok EÚ. Nepáči sa jej rozhodnutie o celoplošnom testovaní, pretože odoberá kapacity zdravotníkom, ktorí by mali podľa Letanovskej „očkovať a nie testovať.“

Ako lekárka, ktorá sa stará o onkologických pacientov, je presvedčená, že títo by mali byť očkovaní čo najskôr. „Najmä onkologickí pacienti s ochorením krvi sú najviac ohrození, a tí by mali dostať vakcínu ako prví,“ dodala Andrea Letanovská.

Súhlasí s odborníkmi, ktorí pri liečbe ochorenia na COVID-19 odporúčajú liek ivermektín. Podľa nej lekári každý deň čakajú na súhlas na mimoriadny dovoz ivermektínu na Slovensko, o ktorý požiadala Slovenská spoločnosť anesteziológie a intenzívnej medicíny. „Mali sme pacientku, ktorú sme s liekom liečili, a jej stav sa rýchlo zlepšil a dnes je v poriadku,“ upresnila Andrea Letanovská v relácii Ide o pravdu.

178 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu