V prípade žilinskej sudkyne Evy K. podal vyšetrovateľ návrh na väzbu

V prípade obvinenej sudkyne Krajského súdu v Žiline Evy K., zadržanej v rámci akcie Plevel 2, podal vyšetrovateľ podnet na vzatie do väzby. U ďalšej obvinenej sudkyne Márie U. dôvody väzby nevidí. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

21.01.2021 15:43 , aktualizované: 15:55
debata (2)

„Vyšetrovateľ na obvinenú Evu K. spracoval a podal podnet prokurátorovi na jej vzatie do väzby. V jej prípade vidí kolúzne a preventívne dôvody,“ priblížil Slivka.

Obvinená Mária U. podľa hovorcu s orgánmi činnými v trestnom konaní spolupracuje. So súhlasom prokurátora ju vyšetrovateľ po opätovnom vypočutí ako obvinenej prepustil zo zadržania na slobodu. K spáchaniu skutkov sa doznala.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu zadržala na pracovisku Krajského súdu (KS) v Žiline sudkyňu Evu K. a v mieste bydliska emeritnú sudkyňu toho istého súdu Máriu U. Ako informovala polícia, obe sú stíhané za zločin prijímania úplatku formou spolupáchateľstva a zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa závažnejším spôsobom konania, a to porušením dôležitej povinnosti vyplývajúcej zo zamestnania, postavenia alebo funkcie, alebo uloženej podľa zákona. Obvinené mali od februára 2015 do augusta 2019 za peňažné úplatky rozhodovať trestné veci na KS v Žiline v prospech trestne stíhaných osôb.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #polícia #súdnictvo