Čaputová omilostila matku ťažko chorého dieťaťa

Prezidentka Zuzana Čaputová udelila individuálnu milosť 47-ročnej žene, ktorá bola súdom právoplatne odsúdená pre spáchanie trestného činu sprenevery.

22.01.2021 18:01
zuzana čaputová Foto:
Prezidentka Zuzana Čaputová po stretnutí so slovenskými vedcami v Bratislave 15. decembra 2020.
debata (6)

Bol jej uložený trest odňatia slobody vo výmere päť rokov.

Hovorca prezidentky Martin Strižinec ďalej priblížil, že odsúdená sa skutku dopustila ešte v roku 2012. Škodu, ktorú spôsobila, v celom rozsahu nahradila a dotknutá obchodná spoločnosť si vo vzťahu k nej už neuplatňuje žiadne nároky. Je matkou dvoch detí, z ktorých jedno je ťažko zdravotne postihnuté, imobilné, nerozpráva a je na matku citovo naviazané.

Prezidentka pri posudzovaní žiadosti o milosť zohľadnila predovšetkým skutočnosť, že odsúdená sa stará o dieťa s ťažkým zdravotným postihnutím, ako aj fakt, že spôsobenú škodu nahradila poškodenej spoločnosti v celom rozsahu. Od spáchania skutku uplynulo osem rokov, pričom odsúdená pred ním a po ňom viedla bezúhonný život, nespáchala žiaden iný trestný čin ani priestupok. „Prezidentka odpustila odsúdenej trest odňatia slobody vo výmere 5 rokov pod podmienkou, že po dobu 2 rokov odo dňa udelenia milosti nespácha úmyselný trestný čin,“ dodal Strižinec.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Čaputová #prezidentská milosť