Matovič si pošpinil profil antikorupčníka. Je Pellegrini papaláš?

Extrémistická Kotlebova ĽSNS smeruje k rozpadu. Čaká na príležitosť poslanec Milan Mazurek, aby založil novú stranu, s ktorou treba rátať?

30.01.2021 06:00
debata (198)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Minulotýždňové testovanie na ochorenie COVID-19 zvládlo Slovensko bez problémov, podobný výsledok sa očakáva aj po opakovanom skríningu v polovici okresov tento víkend. Úspech treba jednoznačne pripísať samosprávam. Pochvaly sa nedočkali, ale zato prekvapenia od vlády áno. Čísla zverejnené centrálne sa totiž nezhodovali s údajmi v jednotlivých okresoch.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) dáta vlády obhajoval. „Hazarduje so samosprávami. Keď sa naštvú, nebude mať kto testovať,“ komentoval situáciu v podcaste Počúvajte pravdu Marián Repa. Podľa neho si predseda vlády pohneval kvôli testovaniu koaličných partnerov, prezidentku a teraz aj primátorov.

Komentátor denníka Pravda Repa upozornil, že Matovič môže napokon „zostať osamotený ako kôl v plote.“

V podcaste odznela aj téma klesajúcej popularity vlády a najsilnejšieho hnutia OĽaNO. Príčinou straty podpory je podľa Repu osoba premiéra, pričom ale vylúčil jeho výmenu. „On je v hnutí nenahraditeľná postava, a tak to aj zostane,“ znela reakcia komentátora.

V podcaste Počúvajte pravdu nechýbajú ani témy okolo chybných vyhlášok hlavného hygienika Jána Mikasa, či kauza dotácie pre premiérovho exporadcu Pavla Kalinského. Venujeme sa prípadu letu expremiéra Petra Pellegriniho do Drážďan v roku 2019, a procesom, ktoré rozkladajú extrémistickú stranu ĽSNS Mariana Kotlebu.

198 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu