Brhelova dcéra opisuje zásah NAKA: Hrubá demonštrácia sily

Barbora, dcéra Petra Brhela, poslala do redakcií najskôr sťažnosť, potom aj video, v ktorom sa snaží obhájiť svojho otca.

31.01.2021 18:13
súd v Pezinku, polícia, sprievod Imreczeho, Foto: ,
Policajný sprievod priviezol na súd do Pezinka obvinených z kauzy Mýtnik.
debata (266)

Peter Brhel je bratom Jozefa Brhela, obaja sú obvinení v kauze Mýtnik. Kým Jozef je v zahraničí, Petra Národná kriminálna agentúra zadržala v rodinnom dome a v pondelok Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodne o jeho väzbe.

Barbora Brhlová však pripomína, že nie je dcérou "toho veľkého podnikateľa, ale jeho brata“. „Viem, že pre niektorých som vinná už len za to, ako sa volám,“ hovorí.

"Môj otec je obvinený z toho, že údajne pred 5 rokmi zobral úplatok desaťtisíc eur. Nie milión, ani stotisíc, ako písali niektorí novinári, ale desaťtisíc eur. Obviňuje ho z toho jedna osoba, ktorá sama má na krku obvinenia z veľa iných trestných činností. Neexistuje žiadny iný dôkaz, len tvrdenie tejto jednej osoby,“ pokračuje Brhlová vo videu.

Video

V sťažnosti, ktorú doručila aj do redakcie Pravdy, popisuje, ako sa v piatok zobudila na štekot psa. "Keď som sa pozrela z okna, videla som množstvo ľudí oblečených v čiernom a s kuklami na hlave, ako svietia do okien a kričali, aby sme otvorili. Veľmi som sa zľakla a utekala na chodbu, tam som videla, ako otec stojí pri okne a drží ruky nad hlavou,“ píše Brhlová.

Počas akcie "sa jej zahmlilo vedomie“. "Niekto mi zavolal záchranku. Keď som sa prebrala a začala opäť vnímať, všetci sme boli nahnaní v obývačke, kde sme v strachu sedeli a nevedeli, čo sa bude diať,“ pokračuje sťažnosť.

Do obývačky policajti voviedli aj jej 84-ročnú starú mamu. "V prvej chvíli mi ani nenapadlo, že to sú policajti, nikdy sme nič protizákonné nespravili, nie sme žiadni zločinci. Otec podniká, tak som si najskôr myslela, že nás niekto prepadol,“ dodáva Brhlová.

Keď jej otca odvádzali, rodina mu chcela dať lieky, ktoré užíva na alergiu. "Na to sme od policajtov dostali odpoveď ‚Načo, čo je alergický na policajtov?‘“ pokračuje dcéra.

Zásah kukláčov v hoteli DoubleTree by Hilton...
Zásah kukláčov v hoteli DoubleTree by Hilton...
+7Hotel DoubleTree by Hilton pri bratislavskom...

Nesúďte nás podľa mena

Aj v sťažnosti dodáva, že počas piatka sa dozvedela, že Peter Brhel je obvinený z prijímania úplatku. "Otec sa bežne pohybuje po Bratislave, preberá si poštu, denne takmer v rovnakom čase venčí nášho psíka, to bolo potrebné takto vystrašiť 84-ročnú ženu?“ píše sa v sťažnosti so záverom, že Brhlová žiada o prešetrenie celého postupu všetkých zúčastnených policajtov.

Rovnako sa jej nepozdáva dôvod väzby pre jej otca. "Dôvodom je, že by sa mohol pokúsiť legalizovať úplatok, z ktorého je obvinený,“ hovorí Brholová s tým, že podľa obvinenia mal úplatok zobrať pred piatimi rokmi. "Prosím, nesúďte mňa ani môjho otca podľa mena. Chcem len to, aby mal na svoju obhajobu rovnaké práva ako všetci ostatní obyvatelia tohto štátu. A aby nebol už vopred bez dôkazov odsúdený len preto, že jeho brata Jozefa považuje táto vláda za nepriateľa,“ žiada mladá žena.

© Autorské práva vyhradené

266 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Peter Brhel #akcia Mýtnik