Starosta z Dvorov nad Žitavou vypovedá poslušnosť vláde

Branislav Becík, starosta obce Dvory nad Žitavou, verejne vyhlásil, že vypovedá poslušnosť súčasnej vláde. Obyvateľom to oznámil videom na sociálnej sieti. Becík povedal, že končí so skríningovým testovaním v obci. Považuje ho za nezmyselné, pretože "vystavuje riziku zdravých obyvateľov".

02.02.2021 20:25
branislav becík Foto: ,
Člen strany Dobrá voľba Branislav Becík (v popredí), 17. január 2020.
debata (557)

„Prikláňam sa k odporúčaniam odborníkov, ktorí hovoria, že by sa mali testovať len ohniská. Posledné dva mesiace boli vyťažení naši zamestnanci, ktorí riešili príkazy a nariadenia, ktoré sa menili z hodiny na hodinu. Lebo testovanie… Dva mesiace sme boli len pritakávači a posluhovači,“ povedal Becík.

V Dvoroch však zostáva otvorené mobilné odberné miesto počas pracovných dní, dokonca zvyšujú kapacitu. Obec dokonca zabezpečí respirátory a vitamíny pre svojich obyvateľov.

„Naša samospráva začína od dnešného dňa pracovať tak, ako to bolo pred šialenstvom, ktoré Matovič a spol. na nás vymysleli,“ povedal Becík. Od pondelka chce otvoriť materské školy, rozbehne verejné obstarávanie na rekonštrukciu ciest a chodníkov, prípravu podkladov na rekonštrukciu kultúrneho domu…

„Začíname sa opäť venovať tomu, od čoho tu samospráva je. Odmietam a zároveň vypovedám poslušnosť vláde, ktorá si z nás urobila trhací kalendár,“ dodal Becík.

„A vláda? Nech nám vládne. Nech nám po desiatich mesiacoch začnú konečne ukazovať, kam chcú, aby Slovensko smerovalo,“ pokračoval. „Chcem vidieť plán obnovy, čo sa týka rozvoja obcí a miest, do akých opatrení chcú naliať peniaze. Rozvoj vidieka je kľúčový, žije v ňom vyše 50 percent populácie, máme najviac osídlený vidiek spomedzi všetkých členských krajín Európskej únie,“ pripomína starosta.

„Som pripravený kedykoľvek chrániť našich obyvateľov. No dnes ich musím chrániť pred psychopatickou vládou neodborníkov. Dúfam, že tento môj krok budú nasledovať aj ďalší starostovia, lebo len takýmto krokom otvoríme oči naším obyvateľom, čo sa bláznov a polobláznov si zvolili a riadia tento štát,“ povedal v závere Becík.

Branislav Becík je už po druhý raz starostom vyše päťtisícových Dvorov nad Žitavou v okrese Nové Zámky. V ostatných parlamentných voľbách neúspešne kandidoval do parlamentu za stranu Dobrá voľba. Jeho otec Stanislav Becík bol ministrom pôdohospodárstva v rokoch 2008 až 2010 v tričku HZDS.

© Autorské práva vyhradené

557 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #vláda Igora Matoviča #plošné testovanie