Jankovskej priznaním k pokusu o samovraždu sa situácia z pohľadu rezortu spravodlivosti nemení

Priznaním Moniky Jankovskej k pokusu o samovraždu sa situácia z pohľadu Ministerstva spravodlivosti nemení. Uviedol to hovorca rezortu Peter Bubla.

03.02.2021 11:35
Monika Jankovská / Peter Erdös / Foto:
Obhajca obvinenej Peter Erdös (vpravo) pri návšteve svojej klientky Moniky Jankovskej v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, 1. februára 2021
debata (7)

Okolnosti celého prípadu budú aj naďalej predmetom prešetrovania vyšetrovacej komisie Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) či kontrolnej skupiny, ktorej vznik oznámila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Prípadom sa zaoberá aj Krajská prokuratúra v Banskej Bystrici.

„Na našom stanovisku sa nič nemení. Obvinená sa pred príslušníkmi ZVJS vyjadrila, že jej úmyslom nebolo siahnuť si na život. Vzhľadom na charakter však bola táto udalosť zo strany ústavu od začiatku vedená ako pokus o samovraždu. Tak ju aj ďalej vedieme a tak k tomu aj pristupujeme,“ povedal Bubla.

Bývalú štátnu tajomníčku previezli v nedeľu 31. januára večer z banskobystrickej väznice do nemocnice. Podľa medializovaných informácií sa predávkovala antidepresívami. Z nemocnice v Banskej Bystrici bola v pondelok 1. februára prevezená do nemocnice v Trenčíne.

Monika Jankovská bola zadržaná počas policajnej akcie Búrka a následne obvinená z prijímania úplatku a podplácania. Vo väzbe je desať mesiacov. Nedávno žiadala o prepustenie, súd jej žiadosť zamietol.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Monika Jankovská